Novice

Alfa Romeo Tonale vnaša novo energijo v ponudbo znamke

Po februarski digitalni premieri novega križanca italijanske znamke so nam pri Stellantisu s pomočjo obsežne galerije fotografij podrobneje predstavili še njegovo dinamično plat.

Težko pričakovani kompaktni križanec Alfa Romeo Tonale odpira novo poglavje znamke Alfa Romeo na področju elektrifikacije in povezljivosti ter združuje gensko zasnovo znamke, ki temelji na športnosti in funkcionalnostih, z izborom najsodobnejših tehnologij.

Alfa Romeo z modelom Tonale vstop v dobo elektrifikacije, saj naj bi bil evropskim kupcem na voljo v različnih hibridnih različicah. Poleg vstopne izvedenke s 130 KM (9,9 s iz mirovanja do 100 km/h) naj bi bil zahtevnejšim kupcem na voljo tudi pogonski sklop, ki bo ponujal 160 KM (8,8 s iz mirovanja do 100 km/h). Sestavlja ga 1,5-litrski bencinski motor s prilagojenim delovanjem variabilne turbine (VGT), povezan s 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko (TCT) in z jermenom povezan 48-voltni električni motor (15 kW), električno energijo pa bo zagotavljala nova generacija litij-ionskih baterij, nameščenih med sprednjima sedežema.

Najmočnejšo različico z oznako Q4 bo poganjal priključno-hibridni pogonski sklop s sistemsko močjo 275 KM, ki ga tvori kombinacija 1,3-litrskega turbinsko podprtega bencinskega motorja in električnega motorja v kombinaciji z baterijskim paketom kapacitete 15,5 kWh. Iz mirovanja do 100 km/h naj bi pospešil v 6,2 sekunde, zgolj na elektriko pa naj bi prevozil do 80 km po mestu oziroma do 60 km v mešanem ciklu.

Kupcem modela Tonale bo poleg vozne dinamike in športnih lastnosti, ki jih pričakujemo glede na renome znamke Alfa Romeo, na voljo tudi vrsta sodobnih tehnologij s področja digitalizacije in povezljivosti. Za podajanje informacij vozniku bo skrbela digitalna instrumentna plošča z zaslonom velikosti 12,3 palca, srce informacijsko-multimedijskega sistema pa bo predstavljal osrednji zaslon velikosti 10,25 palca. Sistem omogoča 4G povezljivost in brezžične posodobitve, upravljanje večine funkcionalnosti pa bo mogoče z govornimi ukazi Amazonovi digitalni pomočnici Alexa.

Pričetek prodaje bo obeležila bogato opremljena različica “Edizione Speciale”, po prihodu na trg pa naj bi bila Alfa Romeo Tonale na voljo v dveh opremskih paketih – Super in Ti, ki ga bo moč nadgraditi z dodatnim Veloce.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Alfa Romeo Tonale vnaša novo energijo v ponudbo znamke"


xxl
1 leto 11 meseci nazaj

Tako sem jo dolgo čakal, da sem se je že naveličal. In 3 avta vmes zamenjal.

cashy
1 leto 11 meseci nazaj

Se mi zdi, da ko enkrat voziš Toyoto, vsi ostali avti naenkrat izgledajo brez veze 😀

1 leto 11 meseci nazaj

Če probaš CH-R, ki se mi vsaj oblikovno dopade, te od smeha tako zvije (zmogljivost) da te vse mine!

xxl
1 leto 11 meseci nazaj

No, no, zato sem vzel C-HR 2,0 184 KM. Če si vozil 1,8 120, mogoče, pa tudi tukaj pretiravaš. 😉

1 leto 11 meseci nazaj

Odvisno na kaj si navajen. Tudi GT86 me ni navdušila, ko 1x probaš turbo, pa magar ima 15 konjičkov več.

xxl
1 leto 11 meseci nazaj

Imel sem 2xTD (115+čip,130) in 2xTB (150 in 170), tako da nekaj vem o turbakih. Ne pravim, da so me vsi prepričali, res pa je, da imam raje turbo. Ker moj hybrid ni turbo, sem raje vzel močnejšega in je primerljiv s tema dvema TB, katere sem imel in ni mi žal, da sem se tako odloči.

xxl
1 leto 11 meseci nazaj

Niti ne. Po štirih Alfa, težko. Je pa Toyota večkrat dokazala, da zna narediti vznemirljive avte; GT 86, Supra, Yaris GR… 😉

 
Nove menjave v vodstvu Aston Martina
Mercedes-Benz pričenja s prodajo sistema Drive Pilot