Novice

Alfa Romeo Giulia in Stelvio osvežena v prihodnost

Pri italijanski znamki so modeloma Giulia in Stelvio poleg svežega videza namenili tudi vrsto tehnoloških posodobitev.

Pri znamki Alfa Romeo so poskrbeli, da bosta modela Giulia in Stelvio še naprej skladna s sodobnimi oblikovalskimi in tehnološkimi smernicami, ki že predstavljajo osnovo modela Tonale. Poleg manjših lepotnih popravkov videza zunanjosti bodo prepoznavnost sprednjega dela, poleg nove zasnove odprtin za zajem zraka, zaznamovali novi sprednji žarometi z matrično LED tehnologijo, nova pa je tudi zasnova zadnjih luči.

Bolj opazne so spremembe v notranjosti, kjer se po zgledu kabine modela Tonale pred voznikom nahaja 12,3-palčni zaslon digitalne instrumente plošče. Ta omogoča različne načine prikaza, vključno s prikazom merilnikov v historičnem slogu modela Giulia iz šestdesetih let prejšnjega stoletja – za tiste z manj nostalgije bosta poleg prikaza Heritage na voljo še sodobnejši možnosti Evolved in Relax. Osrednji zaslon informacijsko-multimedijskega sistema ostaja nespremenjen, kupcem na izbranih trgih pa bodo na voljo povezane storitve Alfa Connect Services. Povezane storitve naj bi poleg brezžičnih posodobitev že omogočale upravljanje določenih funkcij avtomobila s pomočjo aplikacije na mobilnem telefonu.

Osvežena Giulia in Stelvio bosta na voljo v različicah Sprint, Veloce in Competizione. Slednja po novem predstavlja najvišji opremski nivo in bo na voljo izključno z novim sivim barvnim odtenkom zunanjosti Moon Light v kombinaciji z 21-palčnimi platišči in rdeče obarvanimi zavornimi čeljustmi. V notranjost bo izbira paketa Competizione dodala usnjeno oblogo armaturne plošče, kontrastne šive in zvočni sistem Harman Kardon.

Za pogon bodo v kombinaciji s standardnim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom še naprej skrbeli 2,0-litrski bencinski turbinsko podprt štirivaljnik z 280 KM ali 2,9-litrski V6 z dvema turbinama in 505 KM. Na voljo bo tudi novi dizelski štirivaljnik s 160 KM in pogonom na zadnji kolesni par ali močnejša različica dizelskega motorja z 210 KM, ki bo, tako kot bencinska motorja, na voljo s pogonom na vsa štiri kolesa.

S prodajo osveženih modelov Giulia in Stelvio naj bi pričeli v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Carscoops. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Alfa Romeo Giulia in Stelvio osvežena v prihodnost"


xxl
1 leto 5 meseci nazaj

Končno je dobila tisto, kar bi morala imet že na začetku, led in ne tako pomembne digitalne merilnike. Mogoče svetlobni zapis ne paše najbolj na obliko sprednjih luči, no, to je samo moje mnenje.

tha_man
1 leto 5 meseci nazaj

Men so na Stelviu kul, precej bolje kot originalne, ki mi sicer nikoli niso bile všeč. Na Giulii so mi pa originalne bolš.

enstot
1 leto 5 meseci nazaj

No končno si bo Ekstra-ekstra-larđ lahko kupil sliko svoje Alfe in jo prpopal na steno svoje spalnice na strani kjer spi žena. 😉😎

xxl
1 leto 5 meseci nazaj

Ti imaš resne težave. Kar se tiče Alf, sem imel 4 in to v garaži. Če bi me ta zanimala, bi že bila noter. 😉

enstot
1 leto 5 meseci nazaj

Itak! A žena to ve?

 
Volkswagen potrjuje prihod kompaktnega električnega križanca
Evropska unija potrdila konec prodaje avtomobilov s termičnimi motorji