Novice

Android Auto s podporo novim aplikacijam

Google je uporabnikom sistema Android Auto omogočil uporabo novih aplikacij, ki bodo dodatno povečale uporabnost informacijsko-multimedijskih sistemov v avtomobilih.

Tehnološki velikan je predstavil novosti, ki so namenjene uporabnikom sistema Android Auto v povezavi z avtomobilskimi informacijsko-multimedijskimi sistemi. Od 14. septembra je v okviru sistema Android Auto možna uporaba številnih novih aplikacij, vključno z Zoom, Amazon Prime Video in Weather Network.

Nove funkcionalnosti bodo dodatno povečale uporabnost avtomobilskih sistemov ob parkiranem vozilu ali med polnjenjem električnega vozila, pa tudi med samo vožnjo. Poleg zgoraj omenjenih aplikacij bo v okviru sistema Android Auto možna še uporaba videokonferenčne aplikacije Webex, razširili pa so tudi paleto vozil, v katerih bo na voljo spletni brskalnik Vivaldi. Uporaba novih aplikacij je omogočena tudi v vozilih z informacijsko-multimedijskim sistemi, ki temeljijo na osnovi Googlovega Androida in so na voljo v določenih modelih znamk Polestar, Volvo in Renault.

Poleg tega so pri Googlu omogočili uporabo digitalnega ključa širšemu krogu uporabnikov. Možnost odklepanja in zagona avtomobila s pomočjo kompatibilnega pametnega telefona je sedaj omogočena tudi uporabnikom izbranih modelov znamk Hyundai, Kia in Genesis v Združenih državah Amerike, Kanadi in Koreji, ki se pridružujejo uporabnikom te funkcionalnosti v evropskih državah.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Google.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V teku je največja stavka v zgodovini ameriške avtomobilske industrije
Tesla pripravlja novo optimizacijo stroškov proizvodnje