Novice

Andy Palmer vidi prihodnost v okrepitvi sodelovanja

Izvršni direktor podjetja Aston Martin je mnenja, da bosta usklajevanje in medsebojno sodelovanje nujna za razvoj električnih in avtonomnih vozil prihodnosti.

V intervjuju za Motor Trend je Palmer izrazil prepričanje v nesprejemljivost situacije, v kateri bi vsa avtomobilska podjetja samostojno razvijala tehnologijo električnih in avtonomnih vozil in nato s prodajo dosegla povrnitev investicij. Povzel je mnenje, ki ga je podal Sergio Marchionne v svojem zapisu Confessions of a Capital Junkie: noro je, da 20 ali 30 avtomobilskih podjetij posamično zapravlja milijarde dolarjev za razvoj praktično enakih tehnologij. Po njegovem mnenju bi bilo, v obdobju današnjega hitrega razvoja na področju elektrifikacije ter povezanih in avtonomnih vozil, potrebno v veliki meri optimizirati vlaganja.

Meni še, da naj bi v roku desetih let že lahko izkoristili čas vožnje za druge aktivnosti. Med potovanjem v avtonomnih avtomobilih bi lahko sestankovali, počivali, delali ali pa se zabavali. Posledično bo najverjetneje rasla prodaja tovrstnih vozil, saj naj bi jih večina avtomobilskih proizvajalcev rada približala širšim množicam.

Glede na njegovo vizijo pa naj bi se pri Astonu Martinu tudi v prihodnosti izognili množični proizvodnji, saj naj ne bi izdelali več kot 15.000 vozil letno. S tem naj bi še naprej ostali v prestižnem razredu in se lahko še bolj posvetili individualnim potrebam kupcev avtomobilov njihove znamke ter njihovim življenjskim navadam.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Andy Palmer vidi prihodnost v okrepitvi sodelovanja"


xxl
4 leta 8 meseci nazaj

Kaj pa tisti, ki lahko samo sedimo in gledamo naprej, drugače nam je slabo?

 
BMW bo podvojil proizvodno kapaciteto baterij v Ameriki
Znamka Alvis obujena po 51 letih spanja