Novice

BMW v nakup znamke Alpina

Bavarski avtomobilski proizvajalec se je odločil za nakup znamke Alpina, ki že vrsto let skrbi za športne nadgradnje njihovih vozil.

BMW z nakupom znamke Alpina odpira novo poglavje več kot petdesetletnega sodelovanja s podjetjem, ki ga z nakupom prevzema pod svoje okrilje. V skladu z dogovorom bo BMW prevzel popoln nadzor nad podjetjem Alpina po zaključku aktualne petletne pogodbe o sodelovanju, ki se izteka na zadnji dan leta 2025. Finančnih podrobnosti dogovora o prodaji zaenkrat nobeno od podjetij še ne razkriva.

Po dokončnem prevzemu s strani bavarskega avtomobilskega proizvajalca naj bi Alpina v svojih prostorih v mestu Buchloe še naprej opravljala dejavnosti, povezane s prodajo, deli in komponentami za vgradnjo. Proizvodne dejavnosti naj bi se preselile v enega od obratov znamke BMW, kjer že sedaj delno sestavijo avtomobile, ki jih nato dokončajo v podjetju Alpina.

Podjetje Alpina je Burkhard Bovensiepen ustanovil leta 1965 in je dokaj hitro postalo znano po predelavah, s katerimi so avtomobilom znamke BMW izboljšali zmogljivosti in vozne lastnosti. Tekom sedemdesetih let so se uspešno udejstvovali v motošportu, leta 1983 pa so pridobili sloves samostojnega proizvajalca. Vse od takrat obe znamki tesno sodelujeta pri izboljšavah modelov znamke BMW, Alpina pa za razliko od BMW-jevega športnega oddelka M s svojimi predelavami avtomobilom poleg povečanih zmogljivosti doda še več prestiža.

Po besedah enega od direktorjev znamke Alpina Andreasa Bovensiepna se v podjetju zavedajo izzivov, povezanih s prihodnostjo avtomobilske industrije, ter z dogovorom z znamko BMW postavljajo prave temelje podjetju Alpina in njihovemu družinskemu podjetju Bovensiepen, ki se med drugim ukvarja tudi z vinarstvom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Alpina, BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vojna v Ukrajini z vse močnejšim vplivom tudi na avtomobilsko industrijo
Fordovi načrti za električno prihodnost v Evropi