Novice

Apple najavil obsežnejšo nadgradnjo sistema Apple CarPlay

Na dogodku World Wide Developers Conference v kalifornijskem San Joseju so predstavili vrsto novosti, med katerimi je tudi prenova vmesnika sistema Apple CarPlay.

Poleg premierno predstavljenega zaslona z resolucijo 6K ter prve predstavitve nove barvne sheme prikaza na telefonih v načinu Dark Mode so za operacijski sistem iOS13 najavili tudi občutno prenovo zemljevidov (Maps) in avtomobilskega vmesnika Apple CarPlay. V eni najobsežnejših prenov po implementaciji funkcij pametnega telefona v letu 2014 bo Apple CarPlay dobil nov prikaz Dashboard, ki bo uporabnikom v enem oknu prikazoval več različnih funkcij (aplikacij) istočasno. Tako naj bi bilo mogoče istočasno na zaslonu nadzorovati predvajanje glasbe, prikaz zemljevidov in obvestil, novi funkcionalnosti primerno pa naj bi prilagodili tudi delovanje aplikacij.

Digitalna pomočnica Siri naj bi bila po novem stalno prisotna na vrhu prikaza ostalih aplikacij, tako da ne je ne bo več potrebno priklicati ločeno, poleg tega so pri Applu dodali še koledar in razširili delovanje digitalne pomočnice Siri v povezavi z navigacijskimi in glasbenimi aplikacijami drugih ponudnikov.

Po podatkih s strani podjetja Apple naj bi bil sistem Apple CarPlay na voljo v kar 90 odstotkih vseh prodanih novih avtomobilov na ameriškem tržišču.

Pri Applu so predstavili tudi nadgradnjo aplikacije Maps, ki naj bi bila deležna temeljite rekonstrukcije na podlagi 6,4 milijona prevoženih kilometrov. Uporabniki naj bi bili tako deležni izboljšane izkušnje vodenja, širše pokritosti cest ter ostalih podrobnosti pokrajin in okolice, prenovljena aplikacija pa naj bi nudila boljšo podporo tudi pešcem. Izboljšana aplikacija Maps naj bi bila na razpolago proti koncu letošnjega leta, medtem ko naj bi bila prenovljena različica Apple CarPlay na voljo v sklopu jesenske nadgradnje iOS13.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Apple.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ian Callum po dvajsetih letih zapušča Jaguar
Kiin mešanec Xceed se postavi na ogled