Novice

Carlos Ghosn na sodišču zanikal obtožbe

Pred sodiščem v Tokiu je Carlos Ghosn na zaslišanju, zahtevanem s strani njegovih odvetnikov, podal izjavo, da obtožbe zoper njega ne držijo.

Po odmevni novembrski aretaciji zaradi domnevnih finančnih nepravilnosti in formalni obtožnici z začetka decembra se je eden najvplivnejših mož avtomobilske industrije prvič ponovno pojavil pred očmi javnosti. Na sodišču v Tokiu je podal izjavo, v kateri trdi, da je bil obtožen po krivem in pridržan na podlagi neutemeljenih obtožb. Dodal je še, da v nasprotju s trditvami tožilstva od podjetja Nissan ni nikoli prejel kakršnegakoli nadomestila, ki ne bi bilo pravilno knjiženo in da ni imel z njimi sklenjenega nobenega dogovora, ki bi omogočal izplačilo nerazkritih honorarjev. Poudaril je še, da je vedno deloval v dobro podjetja in do so bile vse odločitve zakonite ter odobrene s strani vodilnih v podjetju.

Zaslišanje so Ghosnovi pravni zastopniki zahtevali z namenom, da bi sodišče razkrilo razloge za zadrževanje za zapahi. Predsedujoči sodnik Yuichi Tada je pojasnil, da so se tako odločili zaradi nevarnosti pobega iz države in morebitnega prikrivanja dokazov.

Aretacija Ghosna zaradi kršenja japonske finančne zakonodaje je konec novembra pretresla avtomobilsko industrijo in finančne kroge, japonske oblasti pa so po izvedenih preiskavah vložile še nekaj dodatnih obtožb, nekatere verjetno tudi zato, da bi lažje opravičile njegovo pridržanje. Kmalu zatem sta ga podjetji Nissan in Mitsubishi odstavili z vodilnega položaja, pri Renaultu pa ga je začasno zamenjal Thierry Bollore.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Reuters. Foto: Nissan. Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Hyundai Elevate vozi in hodi
Toyotin Guardian kot pomočnik vozniku