Novice

Po aretaciji Ghosna vsaj začasne menjave v vodstvu Renaulta

Po ponedeljkovi aretaciji Carlosa Ghosna, ki je med drugim opravljal tudi funkcijo izvršnega direktorja podjetja Renault, naj bi vodenje francoskega proizvajalca avtomobilov, zaenkrat začasno, prevzel Thierry Bollore.

Trenutni operativni direktor Renaulta je očitno dobil podporo francoske vlade za začasen prevzem funkcije izvršnega direktorja, saj je njegovo imenovanje po sestanku potrdil tudi upravni odbor, a v izjavi dodal: “Gospod Ghosn, začasno nezmožen opravljanja funkcije, ostaja predsednik in izvršni direktor.”

Upravni odbor se je sestal ter naj bi se v prihodnje sestajal pod vodstvom Philippa Lagayetta, ki je sicer član vodstva podjetja Renault od leta 2007. Francoska vlada se je sicer distancirala od dejanj Carlosa Ghosna, njihov finančni minister Bruno Le Maire pa je celo izjavil, da naj ne bi bil primeren za vodenje skupine. Država je sicer najvplivnejši delničar avtomobilskega proizvajalca. Renault, ki očitno ohranja podporo odločnemu Ghosnu, je pripravil izjavo za javnost, v kateri so sporočili, da bo Thierry Bollore v novi vlogi omogočil kontinuiteto vodenja skupine Renault in bo v neposredni povezavi z ostalimi člani vodstva. Poudarili so še, da so vsi procesi upravljanja popolnoma funkcionalni, tako da proizvodnja in poslovanje potekata nemoteno.

Thierry Bollore, ki je februarja napredoval na mesto operativnega direktorja se je Renaultu pridružil leta 2012. Svojo kariero je pričel pri podjetju Michelin, kjer je delal sočasno z Carlosom Ghosnom. K Renaultu je prestopil iz podjetja Faurecia SA, ki se ukvarja z izdelovanjem delov za avtomobilsko industrijo in v katerem je tekom let dosegel položaj podpredsednika, odgovornega za področje kvalitete, pakiranja in globalne proizvodnje.

Naj spomnimo, Carlosa Ghosna so v ponedeljek japonske oblasti pridržale in ga obtožile prirejanja podatkov in finančne utaje, japonski avtomobilski proizvajalec Nissan pa je napovedal njegovo razrešitev. Dogajanja v zvezi s tem so povzročila precejšen padec vrednosti delnic vpletenih podjetij in ponovno obudila govorice o trenjih, ki naj bi ogrožala obstoj naveze Renault-Nissan-Mitsubishi.

Avtomobilizem.com    (Vir: Bloomberg, Renault.   Foto: Renault.)

 

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Po aretaciji Ghosna vsaj začasne menjave v vodstvu Renaulta"


Ivan36
5 leta 5 meseci nazaj

meh .. baje je opral ali utajil 1.350.000.000 € tok je ta cifra dolga!

Firediver
5 leta 5 meseci nazaj

Zanimivo…sem pa mislil, da je dovolj velik lopov, da ga bodo pustili pri miru, ker lovijo samo kurje tatove. Zna bit, da se je komu še pomembnejšemu zameril in tako bo kmalu zrel za odstrel. Pa ja ne mislite, da je vse to sam naredil? Za toliko utaje rabiš velik kolektiv….

 
Testna vožnja Stelvia preko Amazona
Nerešljive zimske tegobe?