Novice

Dacia Jogger kmalu v Sloveniji

V tem mesecu bodo v prodajnih salonih znamke Dacia pričeli zbirati naročila za družinski enoprostorski avtomobil Dacia Jogger.

Dacia v skladu z vrednotami znamke z novim vsestranskim modelom Jogger ponuja dosegljiv družinski avtomobil segmenta C, ki je edinstven v svojem razredu z razmerjem med uporabno vrednostjo in ceno. Prvenstveno so ga namenili družinam, ki iščejo vsestranski avtomobil za vsakdanjo uporabo, zvestega in uporabnega sopotnika pa naj bi predstavljal tudi ljubiteljem pustolovščin, ki radi občasno zavijejo v naravo, saj bo brez težav prevažal vse potrebno za šport in prosti čas.

Združuje najboljše lastnosti različnih avtomobilskih segmentov – kabinsko prostornost razreda enoprostorcev, prtljažnik kombi avtomobila ter značilnosti športnih terencev. Na voljo bo v različici s petimi ali sedmimi sedeži, pri kateri bo na voljo do 60 različnih možnosti prilagoditve notranjosti, vsakega od sedežev v tretji vrsti pa naj bi bilo možno tudi ločeno odstraniti. Ob izbiri petsedežne opcije prtljažni prostor v osnovi meri 708 l, ob zloženih naslonjalih zadnjih sedežev pa ga lahko povečamo vse do 1.819 l. V sedemsedežni različici je prtljagi namenjenih 160 l prostora, ki se v primeru zloženih sedežev tretje vrste poveča na 506 l, merjeno po normativih VDA.

Novi Dacia Jogger bo na voljo z bencinskim motorjem TCe 110 (81 kW/110 KM in 200 Nm) v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in z motorjem Eco-G 100, ki bo za pogon poleg bencina lahko uporabljal tudi avtoplin. Kljub dodatnemu rezervoarju za plin prostornina prtljažnika ostaja enaka, skupen doseg pa se poveča na do 1.000 km. Pri znamki poudarjajo, da kupci tega motorja ob nižjih stroških prevoženega kilometra ne bodo imeli večjih stroškov vzdrževanja in pogostejših servisnih intervalov v primerjavi z bencinskim motorjem.

Dacia Jogger bo na voljo z opremskima paketoma Essential in Comfort ter kot posebna serija Extreme. Osnovno barvno nianso novega modela predstavlja ledeniško bela barva, na voljo pa bo še v kovinskih odtenkih črne (Perla), rjave (Terracota) ter sivih niansah Comete in Moonstone.

Z naročili naj bi pričeli tekom letošnjega decembra, prvi avtomobili pa naj bili v prodajnih salonih prihodnjo pomlad. Cene na slovenskem trgu se pričenjajo pri 13.890 evrih, več pa v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Dacia Jogger kmalu v Sloveniji"


mrtwelvetrees
2 leta 4 meseci nazaj

To je tak tip avta, da ga kupiš in uporabljaš 100 na uro, vržeš stvari notr, otroke notr, briga te te čaj popraskajo, kaj posvinjajo, spucaš ga parkrat na leto, in vozi miško dalje.

2 leta 4 meseci nazaj

Prešvoh za 7 bajsov ki gredo na jadranje.

Mare77
2 leta 4 meseci nazaj

Zgleda zanimivo. Seveda samo z max opremo in zame na plin. Odvisno bo od končne prodajne cene…

srcnik
2 leta 4 meseci nazaj

Že tak so bolane cene, glede na to da je tole malce napihnjen sandero karavan… EU naredi eko kazni za proizvajalce za previsoke izpuste, plačujemo jih pa na koncu mi… :/

Skyen
2 leta 4 meseci nazaj

Ne bi jih ubilo, če bi magari samo v najvišjem paketu ponudili 1.33 motor…

meganer
2 leta 4 meseci nazaj

Z EDC bi pa napravili še konkretno stopnico višje.

xxl
2 leta 4 meseci nazaj

Ja vstopili bi v cenovni razred hude konkurence. Kdo bi jo potem kupil?
Mogoče samo še tisti, ki hoče velik avto in ni obremenjen z značko.

meganer
2 leta 4 meseci nazaj

Se strinjam. Sam je pa treba kdaj narediti stopničko višje …. Kot je škoda …..

 
V družino Opel Astre prihaja Sports Tourer
Toyota Corolla Cross dopolnjuje družino svetovne prodajne uspešnice