Novice

V družino Opel Astre prihaja Sports Tourer

Pri Oplu so predstavili težko pričakovano drugo različico nove generacije modela Astra, ki se kot prvi znamkin karavan ponaša s pečatom drznega in čistega oblikovalskega pristopa.

Nemški avtomobilski proizvajalec nekaj mesecev po predstavitvi petvratnega modela razkriva še karavansko različico, ki bo na voljo tudi s tehnologijo priključnega hibrida, s čimer postaja prvi Oplov elektrificiran karavanski model. Nova Astra Sports Tourer nadaljuje uspešno tradicijo kompaktnih karavanov, začeto pred skoraj šestdesetimi leti s predstavitvijo Kadetta Caravan.

Enako kot pri petvratni različici tudi zasnova novega karavana izraža še več dinamike. Z Oplovim vizirjem predstavlja nov, sodoben obraz znamke, ki vključuje najsodobnejše tehnologije, kot so prilagodljivi LED žarometi Intelli-Lux Pixel in naprej usmerjena kamera. Svojevrsten podpis novega oblikovalskega jezika znamke je prepoznaven tudi na zadnjem delu s sredinsko nameščenim bliskom, navpično poravnano tretjo zavorno lučjo in vitko zasnovo zadnjih luči.

Sodobnim smernicam zasnove nove Astre so Oplovi inženirji prilagodili tudi notranjost, ki z uporabniškim vmesnikom digitalne armaturne plošče zagotavlja intuitivno uporabniško izkušnjo z upravljanjem preko širokega zaslona na dotik. Ohranitev fizičnih stikal še naprej omogoča enostavno in varno upravljanje določenih funkcionalnosti, vključno z nastavitvami klimatske naprave. Nova generacija multimedijskih-informacijskih sistemov že omogoča več povezljivosti, pa tudi brezžično povezljivost mobilnih telefonov preko sistemov Android Auto in Apple CarPlay. V pomoč vozniku bo na voljo vrsta najsodobnejših asistenčnih sistemov, vključno z možnostjo projekcijskega zaslona Intelli-HUD in sistema Intelli-Drive 2.0, ki bosta na voljo opcijsko.

Praktičnost nove karavanske Astre se odraža že preko njenih dimenzij (dolžina 4,642 m, širina 1,860 m in višina 1,480 m), prostornost kabine pa omogoča občutno daljša medosna razdalja (2,732 m) v primerjavi s predhodnikom. Prtljažni prostor v osnovi ponuja do 608 litrov prostora (do 548 l v primeru priključnega hibrida), ki ga je z različnimi položaji naslonjal zadnjih sedežev, deljivih v razmerju 40:20:40, moč povečati do 1.634 l oziroma do 1.574 litrov v primeru različice priključnega hibrida.

Poleg dveh stopenj priključnega hibrida s sistemsko močjo do 165 kW (225 KM) bo novi Opel Astra Sports Tourer na voljo tudi s paleto učinkovitih bencinskih in dizelskih motorjev v razponu med 81 kW (110 KM) in 96 kW (130 KM). V osnovi bodo povezani s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, ob izbiri zmogljivejših motorjev pa bo na voljo tudi 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki je pri priključnih hibridih elektrificiran.

Izvršni direktor Opla Uwe Hochgeschurtz poudarja, da je nova Astra Sports Tourer vsestransko vozilo nove dobe, ki z elektrifikacijo in digitalizacijo vstopa v novo obdobje in združuje njihovo tradicijo kompaktnih karavanov z inovacijami.

S pričetkom prodaje naj bi pričeli kmalu po novem letu, ko naj bi bile znane tudi cene, prvi avtomobili pa naj bi bili na voljo slovenskim kupcem v drugem kvartalu prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

11 komentarjev za "V družino Opel Astre prihaja Sports Tourer"


wildbliw
1 mesec 13 dni nazaj

Tako, kot ga je Opel pri prejšnji Astri posral s karavanom tako, da bi se lahko skoraj vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, je pa pri tej verziji prav obratno. Tole mi deluje tako posrečen karavan, kot ga že ni bilo več, kot 20 let.

Ivan36
1 mesec 18 dni nazaj

Kaj pa jaz vem ta nov pristop OPLU ne gre v prodajo! Samo poglejte koliko je Novih Insignji na cestah ??? Od leta 2018 ene par 100! Upam, da bo folk vsaj Hibride kupoval …

srcnik
1 mesec 18 dni nazaj

Nekako mi zgleda kot tak bloob, nisem navdušen…

chad
1 mesec 19 dni nazaj

Za moj okus so zadel v piko, načeloma vsi retro dizajni so top. V glavnem bolje kot prej v nemški lasti

1 mesec 19 dni nazaj

Opel že več kot 90 let ni v nemški lasti….

1 mesec 19 dni nazaj

Nemški proizvajalec ja…

 
Spletno razkritje prenovljene Škode Karoq
Dacia Jogger kmalu v Sloveniji