Novice

Dobrodošla prenova modela Hyundai i30

Hyundai je pred razkritjem na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil nekaj podrobnosti prenovljene družine i30, ki naj bi bila še bolj učinkovita in varnejša.

Kljub temu, da osvežitev zunanjosti ne prinaša drastičnih sprememb videza, pa lahko pri vseh treh izvedenkah (kombilimuzina, Fastback in Wagon) takoj opazimo spremenjen sprednji del z novo, širšo masko in vitkejšimi sprednjimi žarometi z integriranimi dnevnimi lučmi v obliki ležeče črke V. Prenovljeni zadnji odbijači naj bi poleg videza izboljšali tudi aerodinamične lastnosti, medtem ko se nove zadnje luči oblikovno navezujejo z zasnovo sprednjih žarometov, ki jih bo moč opcijsko naročiti tudi s tehnologijo MFR LED. Za prenovljeni model so pri Hyundaiju pripravili še nova aluminijasta platišča, ki prihajajo v velikostih 16 ali 17 palcev, ter tri nove barvne nianse (Dark Knight, Silky Bronze in Sunset Red).

Sprememb je bila deležna tudi športna serija N, ki zgoraj opisanim spremembam osnovnega modela dodaja še novo, nižjo in večjo sprednjo masko, spremenjen zadnji difuzor ter nova 17- ali 18-palčna platišča. Modeli serije N bodo imeli tudi prilagojene nastavitve vzmetenja in krmiljenja.

Tudi notranjost prenovljenih modelov je osvežena, nova sta večji 10,25-palčni zaslon multimedijskega sistema in digitalna instrumentna plošča. Povezljivost s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay tokrat prihaja že serijsko, medtem ko bo brezžična povezljivost z mobilnim telefonom na voljo od poletja naprej. Za še večjo varnost in v pomoč vozniku bodo v sklopu paketa varnostnih pripomočkov (Hyundai SmartSense) poleg že obstoječih sistemov na voljo še sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem proti naletu zadaj, nov pa je tudi opozorilni sistem na premik vozila pred nami, ki opozori voznika v primeru nepravočasnega odziva.

Motorna paleta prenovljenih modelov i30 bo zajemala novi 1,5-litrski bencinski motor (110 KM), ki prihaja v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko bo 1,0-litrski T-GDI (120 KM) po novem na voljo tudi s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama. Litrski T-GDI opcijsko prihaja v kombinaciji z 48-voltno tehnologijo blagega hibrida in obenem tudi prvič v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom iMT (Intelligent Manual Transmission), ki omogoča še večjo učinkovitost. Bencinsko paleto zaključuje najzmogljivejši 1,5 litrski T-GDI (160 KM), ki standardno prihaja v kombinaciji blagega hibrida ter s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom iMT ali 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko.

Dizelsko plat bosta zastopala motorja z 1,6 litra prostornine, šibkejši s 115 KM moči prihaja s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjsko avtomatiko, medtem ko bo močnejši (136 KM) že serijsko v kombinaciji s tehnologijo blagega hibrida in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom iMT ali 7-stopenjsko avtomatiko z dvema sklopkama.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Hyundai. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Dobrodošla prenova modela Hyundai i30"


xxl
4 leta 1 mesec nazaj

Korejski Golf.

 
Mercedes AMG GLA 45 za zahtevne
Toyota z novimi vlaganji na področju avtonomnih tehnologij