Novice

Električni Enyaq iV bo osnova futurističnega potovalnika Škodinih študentov

Letos se je ekipa študentov Škodine poklicne šole za strojništvo prvič lotila predelave baterijsko gnanega električnega modela.

Osnova letošnjega projekta skupine 29 študentov je električni Enyaq iV, ki ga nameravajo prirediti v kombinacijo mobilne pisarne in potovalnika, namenjenega sodobnim digitalnim nomadom. V sodelovanju s Škodinim oddelkom za oblikovanje je že nastalo nekaj začetnih skic, ki ponujajo prvi vpogled v zamisli študentov.

Zunanjost Škodinega električnega modela naj bi priredili skladno s potrebo po dodatnem prostoru, ki ga nameravajo pridobiti z dodatkom na strehi. V notranjosti bo poleg predalnika za shranjevanje nameščena postelja, medtem ko bo za ogled različnih vsebin na voljo zaslon, nameščen na zadnjem delu voznikovega sedeža.

Po besedah Oliverja Stefanija, vodje Škodinih oblikovalcev, se s sodelavci veselijo sodelovanja z mladimi talenti in jim želijo kar najbolj podrobno ponuditi vpogled v delo oblikovalske ekipe z željo, da tudi katerega od njih navdušijo za bodoče sodelovanje.

Najavljeni študentski projekt je že deveti po vrsti, zgodba pa se je pričela leta 2014, ko so predstavili njihov prvi izdelek Citijet, zasnovan na osnovi modela Citigo. V naslednjih letih so sledili še poltovornjaška različica modela Fabia Funstar, kupejevski Atero, Element ter Sunroq, Mountiaq, Slavia Spider in lanskoletni Škoda Afriq.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Carscoops.     Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Obetajo si veliko: Geely in Renault v lasten razvoj motorjev z notranjim zgorevanjem
Nakup avtomobila ob pomoči umetne inteligence kmalu realnost