Novice

Elon Musk bi gradil podzemne predore za električna vozila

Musk razmišlja o ideji uporabe izjemno varnih podzemnih predorov pod površino večjih mest, ki naj bi bili namenjeni le brezemisijskim električnim vozilom vseh proizvajalcev.

S preusmeritvijo prometa električnih avtomobilov pod zemljo bi posledično razbremenili promet na mestnih cestah, Elon Musk pa je v svojem slogu preko objave na družabnem omrežju Twitter pozval sledilce, da naj izrazijo svoje mnenje. Izbira je bila možna med odgovori “Definitivno”, “Mogoče” in “Ne, rad imam promet”, od 1.458.548 podanih glasov pa je 66,5 odstotka sodelujočih izbralo možnost “Definitivno” ter s tem podprlo njegovo idejo.

Ob predstavitvi je Musk poudaril, da naj bi bili tovrstni predori namenjeni le električnim vozilom, ki ne oddajajo emisij in naj bi predstavljali dodatne kapacitete že obstoječim prometnim sistemom, ki potekajo pod zemljo.

Trenutno že potekajo dela v predoru na relaciji med kongresnim centrom v Las Vegasu na eni strani ter področjem Strip Courtesy na drugi. Cilj projekta naj bi bil izgradnja dveh podzemnih predorov v dolžini približno ene milje (1,6 km), v katerih bi se potniki prevažali s pomočjo avtonomnih vozil s hitrostjo do 250 km/h. Dela potekajo pod okriljem podjetja The Boring Company v lasti Elona Muska, ki se ukvarja z rešitvami za zmanjševanje prometne gneče s pomočjo uporabe podzemnih cest v predorih.

Zasnova predorov, ki jih Elon Musk omenja v svoji objavi na Twitterju, naj bi sledila principu, ki mu že sledi podjetje The Boring Company in naj bi predstavljala podzemne povezave, preko katerih bi potekal transport s pomočjo avtonomnih električnih vozil. Razlika naj bi bila le v tem, da naj bi ti predori lahko služili tudi kot zasebne podzemne ceste lastnikom električnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: The Boring Company.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Elon Musk bi gradil podzemne predore za električna vozila"


xxl
4 leta 3 meseci nazaj

Ne maram bit v luftu, pod zemljo pa tudi ne.

 
Carlos Ghosn zapustil Japonsko
Fordov patent ogromnega vetrobranskega stekla