Novice

Evropska unija postavlja nove zahteve za čistejše okolje

Predstavniki Evropske unije pripravljajo ostrejše ukrepe v zvezi z zmanjšanjem emisij in varovanjem okolja ter predlagajo dodatno zaostritev na področju zmanjšanja izpustov.

Po zadnjih predlogih naj bilo najkasneje do leta 2035 za dosego ciljev potrebno prepovedati prodajo avtomobilov z bencinskimi ali dizelskimi motorji. Z namenom pospešenega uvajanja električnih vozil predstavniki EU predlagajo uvedbo zakonodaje, ki bi od držav članic zahtevala vzpostavitev mreže javnih polnilnih točk do leta 2025, oddaljenost med njimi pa na območju pomembnejših cest ne bi smela biti večja od 60 km.

Evropska komisija naj bi z novim predlogom do leta 2030 zahtevala 55-odstotno zmanjšanje emisij CO2 v primerjavi s sedanjimi izpusti, ki jih povzročajo avtomobili. S tem postavljajo občutno strožje kriterije, saj so trenutno postavljeni cilji predvidevali 37,5-odstotno znižanje emisij CO2 v enakem obdobju. Poleg tega predlagajo tudi 100-odstotno zmanjšanje emisij CO2 do leta 2035, kar, kot smo že omenili, v praksi pomeni prepoved prodaje vozil z bencinskimi ali dizelskimi motorji na celotnem območju EU.

Seveda pa zaostrovanje okoljskih standardov ne bo zajelo le predstavnikov avtomobilske industrije, saj bo za dosego ciljev po ocenah podjetja Bloomberg NEF potrebno v pridobivanje čiste energije vložiti kar 1,2 bilijona evrov do konca tega desetletja. Načrtovano 55-odstotno znižanje emisij do leta 2030 v primerjavi z izpusti v letu 1990 bo zahtevalo drastične ukrepe v vseh vejah industrije, pa tudi v gospodinjstvih, saj bo potrebna popolna ukinitev uporabe fosilnih goriv. Države članice EU so v obdobju med 1990 in 2019 uspele zmanjšati izpuste toplogrednih plinov za približno 24 odstotkov, predvsem po zaslugi sistema trgovanja s pravicami do emisij v obliki emisijskih kuponov, ki je bil vzpostavljen z namenom, da se obveznost zmanjšanja emisij doseže na stroškovno učinkovit način.

Kadri Simson, komisar EU za področje energije, je pojasnil, da se zavedajo vpliva tovrstnih odločitev na državljane EU, saj bo med drugim poleg uvedbe električnih vozil potrebno narediti več še na področju gradnje objektov in energetskih prenov. Kot je poudarila Simone Tagliapetra, raziskovalka pri organizaciji Bruegel, bo uresničitev zadanih ciljev sprožila širši eksperiment evropskih ekonomij, v roku prihodnjih dveh do treh let pa pričakuje precej trenj med članicami in vodstvom EU.

Na nove predloge so se odzvali tudi pri združenju avtomobilskih proizvajalcev ACEA, kjer nameravajo predloge EU pred podrobnim komentarjem najprej podrobneje preučiti. Že zdaj pa so izrazili zaskrbljenost za prihodnost avtomobilske industrije in zaposlenih v tem sektorju ter poudarili, da se avtomobilski proizvajalci že dolgo trudijo na različne načine zmanjševati emisije, novo postavljeni cilji pa pred njih postavljajo nove izzive. Po besedah predsednika združenja ACEA in izvršnega direktorja znamke BMW Oliverja Zipseja bo potrebno ponovno razmisliti o novih načinih zmanjševanja emisij, predvsem s povečevanjem deleža električnih avtomobilov, vzpostavitve učinkovite mreže polnilnih točk ter povečevanja učinkovitosti vseh pogonskih sklopov, ki so in bodo v uporabi v vozilih.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, ACEA. Foto: Drow male.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Evropska unija postavlja nove zahteve za čistejše okolje"


10 dni 22 ur nazaj

Za to siljenje v elektrifikacijo ne stoji nič drugega, kot želja po še večjih zaslužkih avtomobilske industrije. Namreč, trg rabljenih avtomobilov bo potem počasi propadel – kdo pa bo želel kupiti 7 let star el. avto, da bo čez nekaj let kupoval novo baterijo?

mrtwelvetrees
12 dni 18 ur nazaj

EU in pa velik svet briga koliko več se uničuje okolje, ko pridobivajo surovine za el. avtomobile, tukaj pa si vsi zatiskajo/mo oči.

12 dni 17 ur nazaj

Naftna industrija je dokazano bolj škodljiva, oz je smrtonosna, sploh balkanski dizli ( brez DPF …) Tudi sam bom vozil klasičen avto, dokler ne pogruntajo nekaj glede dosega in hitrosti polnjenja.. Nihče si ne zatiska na oči, večina nas ve da je elektrika kompromis in manjše zlo, da nas reši le kombinacija večih tehnologij.. ti pa si jih zatiskas ker zagovarjas 100 let staro tehnologijo.

 
Volkswagen nadgrajuje strategijo prihodnosti
Teorema je prvi Pininfarinin koncept, zasnovan s pomočjo tehnologije virtualne resničnosti