Novice

Ford bo v petek pokazal novo Fiesto ST

Fiesta ST bo v prodajne salone zapeljala šele prihodnje leto, a bodo pri Fordu pohiteli z njeno predstavitvijo. Na kratkem posnetku ne vidimo veliko, a dovolj, da so dvignili pričakovanja pred 24. februarjem, ko bodo odkrili tančico in pokazali novo generacijo priljubljene športnice.

Na veliko veselje družinskih očetov je na posnetku petvratna različica, kar je le potrditev, da bo, v primerjavi s predhodnico, športnica s pogonom na sprednji kolesni na voljo tudi z dodatnim parom vrat.

Manj je znanega glede motorja. Zdaj kraljico malih športnikov poganja 1,6-litrski prisilno polnjen agregat, po zadnjih neuradnih podatkih pa bo v novi generaciji nameščen 1,5-litrski trivaljni agregat Ecoboost, ki bo nedvomno imel večjo moč in bo hitreje prispel do stotice.

Pričakovanja javnosti so na najvišji možni ravni, saj je Fiesta ST v voznih lastnostih zlahka pokorila konkurenco. V hrbet so ji gledali Peugeot 208 GTi, Renault Clio R.S. in Volkswagen Polo GTI, toda stvari bodo dodatno začinili pri Toyoti z Yarisom GRMN, Renault je vmes prenovil svojega športnika, puške v koruzo pa niso vrgli niti pri Peugeotu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto, video: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotin avtonomni i-Tril
Aston Martinova športnika v barvah Red Bulla