Novice

Fordov električno gnani križanec z Mustangovimi linijami

Pri Fordu se pospešeno pripravljajo na elektrifikacijo modelne palete. Tako bodo prihodnji mesec razkrili svojega prvega električno gnanega športno uporabnega križanca, ki se bo oblikovno v veliki meri naslanjal na ikonični Mustang.

Verjetno so se marsikaterem ljubitelju legendarnega ameriškega športnika, ki sicer velja za začetnika tako imenovanih »Pony Cars«, dodobra naježili lasje, ko so pri Fordu že pred časom najavili Mustangovega križanca. In to celo z električnim pogonom!

A pri prihajajočem Fordovem športno uporabnem vozilu jim je Mustang služil zgolj kot oblikovna inspiracija, sam model pa naj bi se imenoval drugače. Ali bodo zanj uporabili ime Mach-E, pa zaenkrat še ni znano.

Predprodukcijsko verzijo bodo sicer pri Fordu pokazali že 17. novembra na posebnem dogodku pred odprtjem avtomobilskega salona v Los Angelesu, kjer naj bi razkrili tudi ostale detajle. Po prvih informacijah sodeč naj bi se prvi Fordov električno gnani SUV ponašal z okrog 600-kilometrskim dosegom, na voljo pa naj bi bil tako z zadnjim, kakor tudi s štirikolesnim pogonom.

Serijska različica naj bi se znašla v Fordovih salonih že prihodnje leto, kupci pa bodo deležni še dveh let brezplačnega polnjenja njegovih baterij.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Carscoops. Foto in video: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Luksuzni koncept Lexus LF-30 predvideva brezžično polnjenje
Koncept e-Racer nakazuje prihodnost Toyotinih športnih avtomobilov