Novice

Ford razkril tretjo generacijo modela Kuga

Fordov predstavnik kompaktnih terencev je doživel korenito prenovo in bo prvi izmed njihovih modelov, ki bo ponujal tudi vse tri hibridne različice.

Temeljita prenova zunanjosti in notranjosti naj bi pritegnila še več kupcev, saj naj bi imel prav segment kompaktnih športnih terencev pomembno vlogo pri razvoju Fordove prihodnosti po nedavno objavljenih načrtih za prestrukturiranje na področju Evrope. Osnovo prenovljenega modela Kuga predstavlja platforma C2, na kateri je zasnovana tudi aktualna generacija modela Focus. Nova modela sta tako daljša, širša in imata večjo medosno razdaljo ter posledično izboljšano dinamiko in lego na cesti v primerjavi s predhodnikoma. Obenem so Fordovi inženirji, kljub povečani torzijski trdnosti, uspeli znižati maso za približno 90 kg.

Videz zunanjosti sledi modernim oblikovalskim smernicam znamke in jih dodatno nadgrajuje v primerjavi z novima modeloma Fiesta in Focus. Tretja generacija Kuge tako ponuja več prostora v notranjosti, saj je armaturna plošča nameščena bližje motorju in so sprednje sedeže lahko namestili še bolj naprej. S tem so omogočili potnikom na zadnjih sedežih več prostora za noge.

Na voljo naj bi bila tudi široka paleta tehnoloških pripomočkov, od multimedijskega sistema z 8-palčnim zaslonom in sistemom FordPass Connect z možnostjo deljenja brezžične internetne povezave ter zvočnega sistema B&O do prikazovalnika na vetrobranskem steklu in možnosti brezžičnega polnjenja mobilnih telefonov.

Obsežna naj bi bila tudi ponudba asistenčnih sistemov, ki naj bi še dodatno prispevali k varnejši vožnji. Na voljo naj bi bil sistem samodejnega zaviranja, parkirni pomočnik, sistem za ohranjanje voznega pasu ter sistem, ki ob pomoči kamer in radarske tehnologije zaznava možnost naleta.

Motorno paleto naj bi, poleg 1,5- litrskih Ecoboost bencinskih motorjev (120 KM in 150 KM) ter 1,5- (120 KM) in 2,0- litrskih (190 KM) EcoBlue dizlov, dopolnjevale tudi tri hibridne različice.

Različico priključnega hibrida (Plug-In-Hybrid) bo poganjala kombinacija 2,5 litrskega bencinskega motorja z Atkinsonovim ciklom in elektromotorja s skupno močjo 225 KM, baterijo kapacitete 14,4 kWh in električnim dosegom 50 km ob normnem izpustu CO2 29 g/km. Mehko hibridna različica (EcoBlue Hybrid) bo ob pomoči 48 V baterije in kombiniranega zaganjalnika/generatorja (BISG), dvolitrskemu EcoBlue dizlu s 150 KM omogočila boljši izkoristek in nižjo porabo. Po letu 2020 pa naj bi bila na voljo tudi hibridna različica s kombinacijo 2,5-litrskega bencinskega motorja z Atkinsonovim ciklom, elektromotorja ter s Fordovim samodejnim menjalnikom, ki bo skrbel tudi za porazdelitev moči.

V kombinaciji s klasičnimi bencinskimi in dizelskimi motorji s serijsko vgrajenim sistemom Start-Stop bo možna izbira med 6-stopenjskim ročnim in novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom ter prednjim in štirikolesnim pogonom.

Uradni datum začetka prodaje in cene zaenkrat še niso znani, nekateri viri pa poročajo, da naj bi bil model v salonih v začetku leta 2020.

Avtomobilizem.com (Vir: Ford, Autocar. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Ford razkril tretjo generacijo modela Kuga"


aeroplane1
5 leta 18 dni nazaj

Zame eden lepših avtomobilov. Moti me pa predvsem to, da avto predstavijo eno leto pred prodajo.

mihaing
5 leta 23 dni nazaj

Zahojenci pri Fordu se tudi tako ne potrudijo da bi vsaj predstvitev naredili realno. Avto se pelje 49km/h, gori lučka za motor in prestava je v P…kristus božji me razkurijo take šlamparije. Kakšen je šele avto potem?

 
Audi bo v Šanghaj pripeljal koncept AI:me
Ford usmerja električno ofenzivo še na področje gospodarskih vozil