Novice

Ford usmerja električno ofenzivo še na področje gospodarskih vozil

Pri Fordu so pred dnevi razkrili načrte za prihodnost, ki med drugim vključujejo elektrifikacijo gospodarskih vozil, inovativne rešitve povezljivosti in nova povezovanja, ki bi njim in njihovim partnerjem omogočila nadaljnjo rast.

Z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje in povečanja produktivnosti uporabnikom njihovih gospodarskih vozil na področju Evrope, so pri Fordu v sklopu programa “Go Further” razkrili nekaj načrtov za prihodnost.

Za doseganje stoodstotne razpoložljivosti flote gospodarskih vozil so predstavili nov način rednega vzdrževanja, ki naj bi temeljil na podatkih o uporabi, pridobljenih v realnem času. S pomočjo vgrajene tehnologije FordPass Connect in storitve Ford Telematics naj bi bili namreč podatki o stanju vozila na razpolago upravljalcem flot, kar bi pripomoglo k temu, da bi se servisni posegi lahko združevali in opravljali glede na stanje vozila in ne več po vnaprej predpisanih intervalih. Na takšen način bi skrajšali čas, potreben za vzdrževanje, ter omogočili boljši izkoristek flote kot celote.

Ker se tudi pri Fordu zavedajo, da postajajo klasični motorji z notranjim zgorevanjem v vse več mestnih središčih neželen gost, so poskrbeli tudi za to, da bo dostava z njihovimi gospodarskimi vozili bolj čista. Proti koncu letošnjega leta naj bi bila tako evropskim kupcem na voljo različica priključnega hibrida modela Turneo Custom z 8 sedeži in model Transit Custom, ki naj bi ga poganjal električni motor. Ob pomoči baterije s kapaciteto 13,6 kWh, naj bi prevozil do 50 km, preden bi se za dotok potrebne energije vključil 1,0-litrski EcoBoost motor, tokrat v vlogi generatorja. Največji možen doseg naj bi bil tako okoli 500 km. Prihod popolnoma električne različice modela Transit so pri Fordu najavili za leto 2021.

Avtomobilizem.com   (Vir: Ford, Autoblog. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford razkril tretjo generacijo modela Kuga
Prvi pogled v notranjost novega Mercedes-Benzovega križanca GLB