Novice

Foxconnovo razkritje treh električnih vozil

Pri tajvanskem proizvajalcu so predstavili električno limuzino, športnega križanca ter avtobus na električni pogon, ki jih bodo izdelovali v sodelovanju s podjetjem Yulon Motor.

Električna vozila bodo proizvajali v okviru skupnega podjetja pod znamko Foxtron, ki je nastala kot plod sodelovanja podjetja Foxconn s tajvanskim podjetjem Yulon Motors.

Nosilno vlogo predstavljene trojice bo imel električni športni križanec Model C, ki naj bi prišel v prodajne salone tekom prihodnjega leta pod eno od znamk podjetja Yulon Motors – Luxgen ali CMC. Ob dolžini okrog 4,6 m naj bi ponujal možnost prevoza do sedmim osebam in do 700 km dosega z enim polnjenjem; iz mirovanja do 100 km/h naj bi pospešil v kratkih 3,8 s.

Električno limuzino Model E naj bi zasnovali v sodelovanju z oblikovalci podjetja Pininfarina in naj bi se uvrščala v prestižnejši razred. Poganjal naj bi jo pogonski sklop z močjo 750 KM, ki bi zagotavljal pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 2,8 s in do 750 km dosega z enim polnjenjem. Točen termin prihoda na trg še ni znan, saj ga pri tajvanskem podjetju najavljajo v prihodnjih nekaj letih.

Morebiten prodor na ameriški trg bi jim lahko najprej omogočil električni avtobus Model T, ki predstavlja elektrificirano različico sodobnega mestnega avtobusa. Ob do 400 km dosega z enim polnjenjem naj bi dosegal hitrosti do 120 km/h, prve potnike pa naj bi po tajvanskih mestih pričel prevažati že prihodnje leto. Po informacijah, ki so jih predstavili pri podjetju Foxconn, so avtobusi v testnem obdobju prevozili že preko 200.000 km in naj bi ustrezali tudi predpisom ameriške zvezne agencije za transport.

Foxconn sicer razmišlja tudi o širitvi svoje avtomobilske ponudbe v ZDA, saj raziskujejo možnosti za gradnjo proizvodnega obrata v Wisconsinu ali pa preureditev obstoječega obrata Lordstown Motors v ameriški zvezni državi Ohio. Med drugim so že sklenili dogovor s podjetjem Fisker, s katerim bodo sodelovali na področju razvoja električnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Foxconn.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Ford Focus odlikujejo izrazit slog in varčni elektrificirani pogonski sklopi
Google Maps z okolju prijaznejšo izbiro poti