Novice

Genesis G70 Shooting Brake po okusu evropskih kupcev

Pri korejski znamki so predstavili karavansko različico prenovljenega modela G70, ki naj bi bil namenjen predvsem prodaji na evropskem trgu.

Genesis G70 Shooting Brake bo peti model znamke v evropski ponudbi in dopolnjuje paleto njihovih modelov, predstavljenih ob nedavni potrditvi prihoda v Evropo. Prestižna znamka pod okriljem skupine Hyundai si namerava s karavansko različico modela G70 dodatno utrditi svoj položaj med evropskimi kupci, saj bo novi  G70 Shooting Brake rival Audiju A4 Avant ter karavanskim različicam Mercedesovega razreda C in BMW-jeve serije 3.

Karavanska različica izhaja iz ameriškemu trgu pred kratkem predstavljenega prenovljenega limuzinskega modela G70 in naj bi, kljub podobnim dimenzijam (dolžina 4,685 m, širina 1,850 m in višina 1,400 m), ponujal kar 40 odstotkov več prostora v prtljažniku. Medosna razdalja 2,835 m zagotavlja prostorno kabino, saj bo udobno sedenje zagotovljeno tudi potnikom na zadnji klopi, ki bo, za še večjo uporabnost, zložljiva v razmerju 4:2:4.

Za prepoznavnost novega G70 Shooting Brake poskrbi značilna sprednja maska, nameščena med vitkimi sprednjimi dvodelnimi žarometi, atletski videz pa dodatno poudarijo stranske linije, elegantno zaključene v zadnjem delu, na katerem pozornost pritegnejo dvodelne zadnje luči in veliki zaključki izpušnih cevi. Elegantno zaobljena streha se zaključi z zadnjim spojlerjem, ki skupaj z aluminijastimi platišči poskrbi za športni vtis. Tudi notranjost novega G70 Shooting Brake poudarja športnost in prestiž ter v slogu pilotske kabine v ospredje postavlja voznika.

Predstavniki znamke Genesis zaenkrat še ne razkrivajo več podrobnosti o pogonskih sklopih, ki naj bi bili na voljo v Evropi, najverjetneje pa bo ponudba podobna kot pri novem modelu G70 za ameriške kupce. Izbirajo lahko med 2,0-litrskim bencinskim štirivaljnikom, ki ob podpori turbine razvije 252 KM in 350 Nm navora, ali pa močnejšim, prav tako turbinsko podprtim 3,3-litrskim bencinskim V6 s 365 KM in 510 Nm navora. Oba motorja sta na voljo z 8-stopenjsko avtomatiko in pogonom na zadnji kolesni par ter opcijsko možnostjo štirikolesnega pogona.

Kot je znano, namerava znamka Genesis letošnje poletje pričeti s prodajo svojih modelov v Evropi, točnega datuma prihoda modela G70 Shooting Brake pa zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Genesis, Motor Authority. Foto: Genesis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V duhu zmernosti
Volkswagen Gospodarska vozila in Argo AI začenjata s testiranjem avtonomnih vozil v Evropi