Novice

Genesis prihaja v Evropo

Korejska prestižna znamka se pripravlja na pričetek prodaje njihovih modelov na evropskem trgu, kjer naj bi dodatno razširili izbiro v premijskem segmentu.

Genesis, prestižna znamka skupine Hyundai, se sicer na prihod v Evropo skrbno pripravlja že dalj časa, sedaj pa so končno potrdili, da naj bi s prodajo njihovih vozil pričeli tekom letošnjega poletja. Evropskim kupcem nameravajo najprej ponuditi športni terenec GV80 in limuzino G80, ki naj bi prišla v prodajne salone v juniju. Sledili naj bi jima še modela G70 in GV70 ter elektrificirana različica limuzine G80. Za dodatno utrditev položaja na evropskem trgu, kjer v tem segmentu trenutno prevladujejo predvsem znamke Audi, BMW in Mercedes, naj bi v roku enega leta kupcem ponudili tudi dva popolnoma električna modela. En od njih bo pripadal družini športnih križancev in je trenutno znan po kodnem imenu JW, po nekaterih informacijah pa naj bi bil zasnovan na namenski električni platformi, na kateri sta postavljena tudi Hyundai Ioniq 5 in Kia EV6.

Kot so pri Genesisu obljubili pred časom, bodo modeli prilagojeni lastnostim evropskih cest, saj so v okviru njihovega nemškega proizvodnega obrata že izvedli vrsto preizkusov. Predprodukcijske različice njihovih modelov so tekom testiranj prevozile na desettisoče kilometrov po najzahtevnejših cestah petnajstih evropskih držav, meje zmogljivosti pa so preizkušali tudi na stezi dirkališča v Nürburgringu.

Po besedah direktorja znamke Genesis za globalne trge Jaehoona Changa so bili v obdobju preteklih pet let njihovi kupci v celotnem času lastništva vozil znamke Genesis deležni uresničitve zavez znamke glede kvalitete, izjemnega oblikovanja ter unikatnosti. S prihodom na evropski trg se odpira naslednje poglavje v njihovi zgodovini, saj z navdušenjem predstavljajo identiteto znamke ter nabor njihovih prestižnih modelov v Evropi.

S prodajo naj bi najprej pričeli v Nemčiji, Švici in Veliki Britaniji, kjer bodo za punudbo poskrbeli njihovi predstavniki v Münchnu, Zürichu in Londonu. Prodaja naj bi stekla tudi na spletu, kjer naj bi kupcem celoten proces olajšali osebni pomočniki. Ti naj bi vodili vsak korak postopka nakupa in kupcu omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, ki naj bi med drugim vključevala petletni načrt vzdrževanja in podpore, brez skritih dodatnih stroškov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Genesis.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Genesis prihaja v Evropo"


chad
2 leta 10 meseci nazaj

Super novica, kolikor sem gledal teste teh vozil, precej v piko

JG2
2 leta 10 meseci nazaj

Zgledajo super, glede tehnike so pa vzhodnjaki itak v špici.

frgo
2 leta 10 meseci nazaj

g70, yes please

 
Nissan objavil prodajo deleža v Daimlerju
Volkswagen najavlja prenovljeni Tiguan Allspace