Novice

Volkswagen Gospodarska vozila in Argo AI začenjata s testiranjem avtonomnih vozil v Evropi

Pričetek testiranja avtonomnih tehnologij v segmentu lahkih gospodarskih vozil in kombiniranih vozil za prevoz potnikov pomeni nov mejnik v mednarodnem sodelovanju koncerna Volkswagen.

Po vzoru obstoječega testnega poligona na področju ameriške države Pensilvanija, v bližini mesta München, ob letališču, že nastaja drugi testni poligon. V okolici bavarske prestolnice naj bi letošnje poletje pričeli s preizkušanjem prvih samovozečih prototipov, izdelanih na osnovi prihodnjega modela ID. Buzz. Znamka Volkswagen Gospodarska vozila s tem uresničuje zaveze v zvezi z razvojem tehnologij avtonomne vožnje 4. stopnje, namenjene samovozečim dostavnikom in kombijem za prevoz oseb.

Pri oddelku gospodarskih vozil so za razvoj avtonomne vožnje oblikovali posebno poslovno področje, na katerem so se v povezavi z ameriškim zagonskim podjetjem Argo AI posvetili integraciji te tehnologije v popolnoma električni model ID. Buzz AD. Testiranja avtonomnih tehnologij za vožnjo v mestih pod okriljem podjetja Argo AI sicer že potekajo na šestih lokacijah v Združenih državah Amerike, načrtovana testiranja v okolici münchenskega letališča v Nemčiji pa bodo prvič potekala z namenom uporabe v evropskem prometu.

Pri zasnovi prototipa so uporabili kombinacijo sistemov kamer in tipal, saj so pri obeh podjetjih mnenja, da le kombinacija obeh tehnologij zagotavlja varnost vsem udeležencem v prometu. Pri podjetju Argo AI so pred kratkim predstavili LIDAR skener, ki za razliko od radarskega sistema uporablja svetlobno valovanje in lahko zazna objekte do razdalje 400 m. Deluje v patentiranem Geigerjevem režimu, v katerem je sposoben zaznavanja najmanjših delcev svetlobe (fotonov), kar omogoča tudi zaznavo objektov, ki imajo zelo šibak odboj svetlobe. Tehnologija, ki je uporabljena tudi pri vozilih znamke Volkswagen Gospodarska vozila, na ta način omogoča zelo natančno ponazoritev okolice v vseh razmerah, kar je eden od osnovnih pogojev za varno udeležbo avtonomnih vozil v prometu.

Da pa ne bo vse ostalo le pri preizkusih, so v sodelovanju s podjetjem MOIA, hčerinskim podjetjem skupine Volkswagen, že predstavili načrte za komercialno uporabo te tehnologije. MOIA, ki deluje na področju ponudbe storitev mobilnosti, naj bi leta 2025 postala prvi uporabnik samovozečega modela ID. Buzz AD, ki naj bi ga vključili v ponudbo svojih storitev. Po besedah direktorja Roberta Heinricha, imajo v njihovem podjetju veliko izkušenj s področja mobilnostnih storitev in upravljanja voznih parkov, saj so v relativno kratkem času vzpostavili največjo evropsko storitev sopotništva z izključno električnimi vozili. V sodelovanju z družbama Volkswagen Gospodarska vozila in Argo AI pa nameravajo kot prvi v Hamburgu ponuditi storitev sopotništva s samovozečim vozilom ID Buzz.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Genesis G70 Shooting Brake po okusu evropskih kupcev
Pri slovenskem zastopniku znamke Kia sprejemajo rezervacije za EV6