Novice

Harald Kruger ne bo več na čelu podjetja BMW

Izvršni direktor bavarskega avtomobilskega proizvajalca je oznanil, da ne namerava kandidirati za prihodnji mandat.

Harald Kruger se je podjetju BMW pridružil pred sedemindvajsetimi leti, svojo kariero je pričel na področju tehnološkega načrtovanja in proizvodnje, tekom let pa je delo opravljal na različnih delovnih mestih in oddelkih podjetja ter zadnjih desetih tudi kot član upravnega odbora. Spomladi leta 2015 se je zavihtel na vodilni položaj v podjetju, ob prihodu pa naj bi bil deležen močne podpore večinskih delničarjev podjetja, družine Quandt. Po nekaj več kot štirih letih na vodilnem položaju se je odločil, da je čas za nove poslovne izzive, poteza pa naj ne bi bila povsem nepričakovana zaradi zdravstvenih problemov.

Krugerju naj bi se mandat iztekel aprila prihodnje leto, o njegovem nasledniku pa naj bi razpravljali na naslednji seji upravnega odbora 18. julija.

BMW naj bi se sicer v zadnjem obdobju ubadal z zmanjševanjem prodaje, padcem dobička ter pritiski v zvezi s povečevanjem investicij v razvoj električnih avtomobilov. Haraldu Krugerju naj bi med drugim očitali tudi dejstvo, da po pričetku prodaje modelov i3 in i8 ni pravočasno povečal vlaganj v njihovo električno podznamko i. Poleg tega je podjetje izgubilo dolgoletni primat v prodaji vozil premijskega razreda, kjer zdaj vodi podjetje Mercedes-Benz.

Kruger v svoji izjavi poudarja, da je skupina BMW podjetje z dolgoletno tradicijo v duhu napredka in s strastjo do uvajanja novih tehnologij. Poudaril je še, da so postavili strateške temelje za prihodnost, ki naj bi pripomogli k temu, da še naprej ostanejo eno vodilnih podjetij pri uvajanju tehnologij mobilnosti za prihodnost.

Zaenkrat še ni uradnih informacij v zvezi z njegovim morebitnim naslednikom, med favoriti pa naj bi bila Oliver Zipse, član upravnega odbora, zadolžen za področje proizvodnje, ter Klaus Fröhlich, ki pokriva področje raziskav in razvoja.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, BMW. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Posebni različici Giulie in Stelvia v počastitev vrnitve Alfe Romeo v F1
Volkswagen ID.R še z absolutnim rekordom Goodwooda