Novice

Posebni različici Giulie in Stelvia v počastitev vrnitve Alfe Romeo v F1

Na festivalu hitrosti v Britanskem Goodwoodu se bodo oglasili tudi Italijani in sicer s posebnima izpeljankama najbolj ostrih Giulie in Stelvia. Njun namen? Počastitev vrnitve Alfe Romeo v Formulo 1.

Številčno omejeni izpeljanki obeh sta združeni pod nazivom Racing, s tem da obe gradita na osnovi različic Quadrifoglio. Racing tretma vključuje poseben barvni vzorec iz Trofeo bele in Competizione rdeče, v katerega je odet tudi letošnji dirkalnik ekipe Alfa Romeo Racing C38, ter s tem poskuša potegniti vzporednice z njim. Pri obeh izstopa še načrtno neobarvana streha iz ogljikovih vlaken. Tema lahkih gradnikov se nadaljuje pri Akrapovičevem izpušnem sistemu iz titana, ki poleg manjše mase omogoča 2,9-litrskemu V6 agregatu tudi lažje dihati. Posledično se to odraža v 10 konjskih moči večji nazivni moči agregata in navoru 600 Nm.

Aerodinamični paket so pomagali dodelati s pomočjo znanja Sauberjevih inženirjev, vključuje pa Racingu samosvoj sprednji spojler, drugače oblikovan poudarjen zadnji spojler, vključujoč širša zakrilca. Platišča so na Giuliji 19-palčna, na Stelviju pa 20-palčna. V kabini sta edinstvena Sparcova prednja sedeža z rdečimi šivi in školjko iz ogljikovih vlaken ter napisi.

Oba modela so Italijani sicer že pokazali v letošnji Ženevi, a bo njun nastop, oziroma natančneje vzpon po slavnem klancu na prizorišču v Goodwodu, obeležil tako vrnitev Italijanov v circus F1 kot tudi začetek prodaje obeh modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Posebni različici Giulie in Stelvia v počastitev vrnitve Alfe Romeo v F1"


xxl
4 leta 9 meseci nazaj

Ja no, Giulio bi še mogoče imel v tej barvni kombinaciji.

 
Novo sodelovanje med Daimlerjem in BMW
Harald Kruger ne bo več na čelu podjetja BMW