Novice

Huawei naj bi prvi avtonomni avtomobil predstavil do leta 2025

Kitajsko tehnološko podjetje je v letošnjem aprilu najavilo, da nameravajo svoje dejavnosti razširiti tudi na področje električnih vozil in avtonomnih tehnologij.

Glede na informacije, ki jih je pretekli teden v okviru industrijske konference podal eden vodilnih mož podjetja Huawei Wang Jun, naj bi po zastavljenih ciljih najkasneje v letu 2025 že predstavili prvi avtomobil, ki bo uporabljal njihovo tehnologijo avtonomne vožnje.  Zaenkrat še ni znano, ali nameravajo pri Huaweiju razvijati in izdelovati lastne modele vozil, saj naj bi član upravnega odbora Eric Xu že pred časom namignil, da naj bi se dogovarjali z uveljavljenimi avtomobilskimi proizvajalci o sodelovanju na področju izdelave avtonomnih električnih avtomobilov, ki bodo poleg imena osnovne znamke prepoznavni tudi po podznamki Huawei.

Eden od prvih rezultatov tovrstnega sodelovanja je bil že predstavljen v okviru letošnjega avtomobilskega salona v Šanghaju, kjer je kitajski avtomobilski proizvajalec BAIC razkril prototip Arcfox Alpha-S, v katerega so vgradili napredne avtonomne tehnologije podjetja Huawei.

Huawei sicer ni prvo kitajsko tehnološko podjetje, ki svojo dejavnost širi na področje avtomobilizma, saj je kitajski internetni velikan Baidu že pretekli mesec pričel s ponudbo taksi prevozov z avtonomnimi vozili v Pekingu.

Podjetje Huawei se v zadnjem času orientira na nove sektorje delovanja tudi zaradi sankcij, ki so jih bili deležni predvsem s strani ameriških oblasti v zvezi s kibernetsko varnostjo. Posledično jim je upadel promet tudi na precejšnjem deležu ostalih trgov, zato so se ponovno začeli bolj orientirati na kitajski trg ter širijo svoje dejavnosti tudi na druga področja.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority.  Foto: Huawei, BAIC.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Yugo še ni rekel zadnje besede
Druga generacija Lexusa NX