Novice

Arcfox ECF je nov koncept športnega terenca kitajskega porekla

Arcfox je del kitajske korporacije Baic Bjev (Beijing Auto) in načrtuje v prihodnje bolj odločno nastopiti na cvetočem trgu športnih terencev.

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi so predstavili koncept ECF, s katerim želijo preizkusiti odziv javnosti pred resnejšim vstopom na rastoči trg vozil tega segmenta. Atraktivnost predstavljenega koncepta ECF zagotavlja že dejstvo, da je njegovo oblikovanje prevzel bivši vodja oblikovalcev pri Volkswagnu, Walter de Silva. De Sliva se je podpisal pod kar nekaj ikoničnih modelov preteklih let, od prve generacije Audija R8 in modela Audi A5, Volkswagnovega Scirocca do Lamborghinija Egoista ter modelov Alfa Romeo 147 in 156.

Posledično je predstavljeni koncept zasnovan precej minimalistično, čiste linije se raztezajo preko celotne dolžine vozila in se brezšivno spajajo s celoto. Videz zaokrožujejo še osvetljeni napisi ECF in Arcfox, ki zadaj prevzamejo tudi vlogo zadnjih luči. Avtomobil z medosno razdaljo 2,9 m naj bi poganjal električni pogonski sklop in naj bi imel preko 600 km dosega. Vgrajena tehnologija naj bi ob pomoči različnih sistemov podpirala avtonomno vožnjo tretje stopnje.

Pri oblikovanju notranjosti so prav tako sledili načelu “manj je več”. Moderna zasnova voznikovega okolja teži k preprostosti, armatura v črno belih odtenkih izraža minimalizem, iz katerega izstopa volan v obliki črke U, na katerem so tipke za upravljanje različnih funkcij. Gumb za izbiro prestav pa je nameščen na prednjem delu naslona za roke, ki poteka vzdolžno preko celotne dolžine in tako ločuje levo in desno polovico avtomobila.

Predstavljeni koncept naj bi ponujal vpogled v vizijo oblikovanja prihodnosti ter obenem razkrival podobo prihajajočega električnega športnega terenca ki naj bi nastajal pod okriljem znamke Arcfox.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Arcfox.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Ženevi tudi ruski Aurus z limuzinskim Senatom
Bo CH-R Toyotin prvi električni model v Evropi?