Novice

Hyundai Motor Group zanika konec razvoja motorjev z notranjim zgorevanjem

Po vrsti objav v medijih, ki so napovedovale ukinitev razvoja motorjev z notranjim zgorevanjem v okviru skupine Hyundai Motor Group, so sedaj predstavniki Hyundaija to formalno zanikali.

Hyundaijev predstavnik za stike z javnostjo Michael Stewart je za avtomobilistični portal Motor Authority zatrdil, da bodo pri Hyundai Motor Group še naprej razvijali učinkovite motorje na notranje zgorevanje, ki bodo na voljo kupcem vozil Hyundai, Kia in Genesis. Polega tega nameravajo dodatne vire usmeriti v razvoj tehnologije vodikovih gorivnih celic in vodikove polnilne infrastrukture, ki bo namenjena tudi pogonskim sklopom za tovornjake. V ta namen so se povezali s podjetjem Cummins, ki se ukvarja z njihovim razvojem.

Novice o ukinitvi razvoja klasičnih motorjev je označil za medijske špekulacije, povzete po objavi poročila v korejskem časniku The Korea Economic Daily, v katerem so zapisali, da skupina Hyundai Motor Group ukinja razvoj ter zapira razvojni oddelek za klasične motorje v sklopu njihovega centra za raziskave in razvoj.

Poudaril je še, da bodo v skupini Hyundai Motor Group, kljub pospešenim vlaganjem v elektrifikacijo, kupcem njihovih vozil še naprej zagotavljali širok portfelj pogonskih sklopov, ki bo sestavljen iz brezemisijskih električnih pogonov in učinkovitih klasičnih motorjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Hyundai Motor Group.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni naslednik Volva XC90 že z avtonomno tehnologijo
BMW iX Flow spremeni barvo ob pritisku na gumb