Novice

Hyundai Motor Group naj bi ukinjal razvoj motorjev z notranjim zgorevanjem

Ukinitev razvojnega centra klasičnih motorjev naj bi bila del reorganizacije oddelka za raziskave in razvoj v Namyangu, kjer naj bi se v prihodnosti osredotočali predvsem na področje elektrifikacije.

V skladu s strategijo prihodnosti naj bi se v skupini Hyundai Motor Group pospešeno pripravljali na naslednje korake na področju elektrifikacije. Z zapiranjem centra za razvoj motorjev z notranjim izgorevanjem naj bi potrdili njihove električne ambicije in obenem nakazali, da v njihovih prihodnjih modelih najverjetneje ne bo več na voljo nove generacije motorjev, ki za pogon uporabljajo dizelsko gorivo ali bencin.

Reorganizacija centra za raziskave in razvoj v Namyangu naj bi po nepotrjenih navedbah zajela vseh 12.000 zaposlenih, ki naj bi v prihodnje odigrali novo vlogo v naslednjem poglavju električne prihodnosti znamk pod okriljem skupine Hyundai Motor Group. Skupine inženirjev, ki so v okviru različnih oddelkov sodelovale pri razvoju klasičnih motorjev, naj bi po končani transformaciji delovale na področju razvoja električnih avtomobilov v sodelovanju z nedavno osnovanim oddelkom za razvoj baterij.

Pri Hyundaiju naj bi s to potezo želeli skrajšati razvojni cikel električnih modelov, k dosegu zastavljenih ciljev pa naj bi pripomoglo tudi združevanje različnih oddelkov. Kot primer mediji navajajo združitev projektnega oddelka z razvojnim oddelkom, kjer bi po novi organizacijski shemi v okviru enega oddelka potekal razvoj od začetne zasnove do priprave produkcijske različice.

Poleg že predstavljenih električnih modelov znamk Hyundai, Kia in Genesis naj bi pri Hyundaiju v prihodnje predstavili še električna modela Ioniq 6 in Ioniq 7. Oba naj bi bila zasnovana na električni platformi E-GMP, vzporedno pa bo potekal tudi razvoj novih pogonskih sklopov s tehnologijo vodikovih gorivnih celic.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept ID.Buzz kmalu v proizvodni različici
Leto 2022 bo v znamenju 75. obletnice znamke Ferrari