Novice

Škoda Enyaq Coupé iV združuje eleganco in učinkovitost

Električno ponudbo češkega avtomobilskega proizvajalca razširja kupejevska različica uspešnega električnega modela Škoda Enyaq iV.

Po uspešnem prihodu električnega Enyaq iV na trg so se pri Škodi odločili, da paleto razširijo z dodatno karoserijsko različico. Štirivratna Škoda Enyaq Coupé iV dobiva še bolj emocionalno obliko, za katero je značilna elegantno padajoča linija zadka. Količnik zračnega upora kupejevske izvedbe električnega križanca znaša 0,247 in je še nižji kot pri modelu Enyaq iV. Posledično bo novi Enyaq Coupé iV še učinkovitejši, nova različica pa bo na voljo v treh stopnjah zmogljivosti –  Enyaq Coupé iV 60, Enyaq Coupé iV 80 s pogonom na zadnji kolesni par in Enyaq Coupé iV 80x s štirikolesnim pogonom.

Novi Enyaq Coupé iV je z dolžino 4,653 m malenkost (4 mm) daljši ter 1 mm višji od Škodinega prvega električnega križanca, medtem ko širina obeh avtomobilov ostaja enaka. Prihajajoči model bo že serijsko na voljo s panoramskim strešnim oknom, ki se od stebrička B naprej mehko spušča proti zadku. Prostornost kabine ob medosni razdalji 2,765 m ostaja enaka, nekaj manj prostora pa ostaja namenjenega prtljagi (570 l). Mogočno podobo poudarjajo velika aluminijasta platišča dimenzij med 19 in 21 palcev, opcijsko pa bodo na voljo matrični LED žarometi spredaj ter zadnje luči s celostno LED tehnologijo, ki jih poleg kristalastih segmentov zaznamuje značilna grafika v obliki črke C in dinamični smerniki.

Notranjost ostaja pod vplivom inovativnih paketov Design Selection, ki so jih navdihnili sodobni bivanjski svetovi in nadomeščajo klasične opremske pakete. V osnovi bo na voljo paket Design Selection Loft s  kombinacijo črnih in sivih odtenkov, pri ostalih opcijskih paketih pa bodo na voljo tudi naravni in reciklirani materiali. Pred voznikom se nahaja digitalna instrumentna plošča z zaslonom velikosti 5,3 palcev,  osrednji element notranjosti pa predstavlja sredinsko nameščen 13-palčni zaslon na dotik, ki omogoča individualno izbiro nastavitev, dostop do informacijsko-multimedijskega sistema in nastavljanje vseh funkcij vozila.

Pogonski sklop v najšibkejši različici Enyaq Coupé iV 60 s pomočjo električnega motorja, ki preko enostopenjskega menjalnika poganja zadnji kolesi, razvije 132 kW, v različici Enyaq Coupé iV 80 pa 150 kW. Najmočnejšo izvedenko Enyaq Coupé iV 80x poganja kombinacija dveh električnih motorjev, nameščenih na obeh premah in s sistemsko močjo 195 kW. Šibkejša različica bo na voljo z baterijskim paketom kapacitete 62 kWh (od tega uporabne kapacitete 52 kWh), v močnejših pa bo na voljo tudi baterijski paket s kapaciteto 82 kWh (77 kWh neto). Največjo učinkovitost ponuja model Enyaq Coupé iV 80, ki v kombinaciji z močnejšo baterijo omogoča do 535 km z enim polnjenjem. Polnjenje bo možno na polnilnicah z izmeničnim tokom in močjo do 11 kW ter hitrih polnilnicah z enosmernim tokom in močjo do 125 kW.

S prodajo nove Škode Enyaq Coupé iV naj bi pričeli v pričetku naslednjega leta, točnega datuma prihoda na trg in cen pa zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ioniq 7 bo v vrhu električne ponudbe znamke Hyundai
Prenovljena Dacia Duster že v Sloveniji