Novice

Jaguar najavlja XF Sportbrake

Jaguar se pripravlja na razširitev modelne družine z novim članom XF Sportbrake.

Jaguar je prihod novega karavana napovedal že na nekaj različnih načinov. Prvič so njegovo silhueto naslikali na osrednje travnato teniško igrišče v Wimbledonu, zdaj pa so XF Sportbrake pokazali še iz ptičje perspektive. Na premijskem trgu se bo spopadel z Mercedes-Benzom razreda E, BMW-jevo serijo 5 in Volvom V90.

Karavan bo slonel na enaki arhitekturi kot limuzinska različica in bo prav tako izdelan iz aluminija, nič kaj drugače pa ne bo niti pri motorni paleti, ki bo identična tisti pri limuzinski različici. Tako bo vstopni agregat dvolitrski dizel, ki bo nekoliko v senci trilitrskega bencinskega šestvaljnika. Kasneje se bo motorni družini Ingenium pridružil še povsem nov dvolitrski bencinski štirivaljnik. Osnovne različice bo poganjal 6-stopenjski samodejni menjalnik, ki bo moč prenašal na zadnji kolesni par, bolje opremljene različice pa bodo dobile 8-stopenjsko avtomatiko in štirikolesni pogon.

Jaguar bo model razkril v prihodnjih mesecih in ga najverjetneje prvič v živo širši javnosti pokazal na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto in video: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Križarka s Ferrarijevim karting dirkališčem
Audi A8 bo prvi s tretjo stopnjo avtonomne vožnje