Novice

Volkswagen brez strehe v segmentu kompaktnih križancev

Volkswagen bo prihodnji mesec na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil kabrioletsko različico modela T-Roc.

Pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu odpirajo novo poglavje v tem segmentu in predstavljajo prvi kabriolet med križanci kompaktnega razreda, ki naj bi združeval osnovne karakteristike segmenta križancev v kombinaciji z izkušnjo vožnje kabrioleta.

Avtomobil bo pokrivala klasična zložljiva streha, ki naj bi se jo dalo odpreti s pritiskom gumba na osrednji konzoli. Streha naj bi se zložila v kratkih devetih sekundah, odpiranje in zapiranje pa naj bi bilo možno tudi med vožnjo do hitrosti 30 km/h. Večjo varnost pri morebitnem prevračanju naj bi omogočila ojačan okvir vetrobranskega stekla ter zaščitni lok, ki se ob zaznavi nevarne situacije, v le delčku sekunde, aktivira za zadnjimi sedeži.

Za začetek bosta na voljo dva paketa opreme, različica Style naj bi bila orientirana bolj slogovno ter naj bi ponujala več možnosti individualizacije, medtem ko bo izbira paketa R-Line poudarila športen značaj z videzom zunanjosti in dodatki v notranjosti.

Ne glede na izbiro paketa opreme pa bo novi T-Roc Cabriolet deležen tudi najnovejših tehnoloških dosežkov, saj naj bi bil opcijsko na voljo multimedijski sistem naslednje generacije (MIB3), ki ponuja stalno povezljivost z uporabo integrirane kartice eSIM. Informacije naj bi se prikazovale na zaslonu velikosti do 8 palcev, ki naj bi v kombinaciji z opcijskim 11,7-palčnim zaslonom prikazovalnika merilnikov (Active Info Display) predstavljal okolje digitalnega kokpita.

Pogonski del naj bi predstavljala bencinska motorja, 1.0 litrski trivaljnik s 85 kW (115 KM) ter 1.5 litrski štirivaljnik s 110 kW (150 KM) v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, ob izbiri močnejšega motorja pa bo možno izbrati še 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvema sklopkama.

Novinec bo doživel svetovno premiero septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, s prodajo pa naj bi pričeli prihodnjo pomlad.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Volkswagen brez strehe v segmentu kompaktnih križancev"


meganer
4 leta 7 meseci nazaj

Wv ?
Plastični T-rock ?
Suv cabrio ?

xxl
4 leta 7 meseci nazaj

VW ne WV, T-Roc ne T-Rock, jaooo…

meganer
4 leta 7 meseci nazaj

Se opravičujem. Bistvo se razume 🙂

xxl
4 leta 7 meseci nazaj

Zanimiv nesmisel, sicer že videno pri Evoque.

Bucko99
4 leta 7 meseci nazaj

Že mogoče, ampak tale predvidevam da bo vsaj pol cenejši… Meni je zanimiv.

 
Toyota povezala slovensko in japonsko znanje s področja rehabilitacijske robotike
Jaguar ni zadovoljen z definicijo besede avtomobil