Novice

Jeepove novosti za evropski trg

Na avtomobilskem salonu ob ženevskem jezeru bo ameriški specialist za terenska vozila predstavil evropski javnosti tri novosti, ki jih je sicer že pokazal v lanskem letu na domačem trgu. Verjetno najbolj zanimivo novost na stari celini predstavlja nova generacija modela Wrangler, ki velja za najbolj kleno terensko vozilo v Jeepovi ponudbi.

Četrta generacija modela Wrangler je sicer luč sveta ugledala že na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Los Angelesu, tokrat pa jo bodo prvič pokazali tudi na tej strani Atlantika. Ameriški proizvajalec zaenkrat še ni razkril tehničnih podrobnosti evropske verzije njihovega najbolj terensko nastrojenega modela, znano je zgolj to, da bo na voljo v treh različicah (Sport, Sahara in najbolj terensko zmogljivi Rubicon).

Novost na Jepovem razstavnem prostoru bo predstavljal tudi kozmetično prenovljeni Cherokee, ki se po novem ponaša z manj avantgardno zunanjostjo ter dodobra olepotičeno notranjostjo z novim info-zabavnim elementom. Evropsko premiero bo hkrati doživela najbolj strupena verzija modela Grand Cherokee, ki velja celo za najmočnejše serijsko športno uporabno vozilo na zemeljski obli. Zverinski Grand Cherokee Trackhawk, v katerem rezgeta kar 717 »konjev«, ki poskrbijo, da pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 3,7 sekundah, se bo znašel v evropskih salonih že v prvi polovici letošnjega leta.

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo ameriški Jeep predstavil še posebni izvedbi modelov Compass (Night Eagle) in Grand Cherokee (verzija S).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sveža Honda CR-V prihaja v Ženevo s hibridno tehniko
Drzni Jaguar I-Pace