Novice

Kamere za varnejši prevzem nadzora nad avtonomnim vozilom

Continentalovi inženirji razvijajo sistem, ki naj bi s pomočjo notranjih kamer presodil voznikovo zmožnost za ponovni prevzem nadzora nad avtonomnim vozilom.

Ena od ključnih kritičnih točk pri uporabi avtomobila, sposobnega samodejne vožnje, naj bi bil potencialni voznikov prevzem nadzora nad vožnjo, zato bi morali bili sistemi avtonomne vožnje zmožni presoditi, kako in v katerem trenutku lahko prepustijo nadzor nad avtomobilom. Pri Continentalu so razvili sistem, ki, s pomočjo notranje kamere in ob podpori kompleksne programske opreme, presodi, če je voznik sposoben prevzeti nadzor v vožnji.

Sam postopek predaje nadzora se v sklopu trenutno obstoječih tehnologij razlikuje od proizvajalca do proizvajalca. Nekateri izmed njih naj bi bili že pod drobnogledom oblasti zaradi nesreč, ki so se zgodile, ker so vozniki preslišali ali ignorirali opozorila, da naj prevzamejo nadzor nad vozilom.

Po besedah Georga Binderja, direktorja oddelka za strategijo in načrtovanje naprednih asistenčnih sistemov pri Continentalu, naj bi se s pomočjo tega sistema avtomobil in voznik neprestano zavedala drug drugega, saj nadzor nad avtomobilom ne bi smel biti predan brez predhodnega opozorila. Da bi se voznik med vožnjo lahko brezskrbno prepustil počitku, bi morala medsebojna povezava temeljiti predvsem na zaupanju med človekom in strojem.

Zaupanje je sicer na splošno precej pereča tematika na področju uvedbe avtonomnih tehnologij, a so se do zdaj posvečali predvsem vprašanju odnosa samodejnega avtomobila do drugih udeležencev v prometu, kot so pešci in vozniki drugih avtomobilov, ter njihovemu zaupanju v tovrstna vozila. Z razvojem novega sistema pa Continental tokrat postavlja vprašanje ali lahko voznik zaupa tehnologiji, ki naj ne bi prepustila nadzora brez ustreznega opozorila.

Sam sistem pa bi lahko pripomogel k večji varnosti tudi v primeru morebitnega trka, saj naj bi s pomočjo pridobljenih podatkov določeni varnostni sistemi (zračne blazine, zatezovalniki varnostnih pasov) lahko še ustrezneje prilagodili svoje delovanje ter s tem zaščitili voznika in potnike.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Continental.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hiroto Saikawa odstopil zaradi neupravičenih izplačil
Serijski Volkswagen ID.3 v prvi izdaji cilja na 420 električnih kilometrov