Novice

Uradna potrditev pogovorov o združitvi skupin PSA in FCA

Vse glasnejše govorice so se tudi tokrat izkazale za resnične, saj so predstavniki obeh skupin uradno potrdili pogovore o potencialni združitvi.

Fiat Chrysler Automobiles in skupina PSA sta sredi pogovorov o morebitni skupni prihodnosti, v primeru združitve obeh podjetij pa bi skupno podjetje predstavljalo enega največjih avtomobilskih proizvajalcev v svetovnem merilu, saj naj bi bila skupna vrednost po združitvi ocenjena na dobrih 46 milijard evrov. Obe skupini sta v preteklem letu skupno prodali preko 8,7 milijona vozil.

Predstavniki obeh avtomobilskih proizvajalcev so s praktično identičnima izjavama potrdili dogovarjanje o morebitni združitvi in s tem navedbe novinarjev časopisa Financial Times, kjer so poročali, da so pogajanja v teku že nekaj mesecev. Kljub potrditvi pa zaenkrat ne razkrivajo več podrobnosti o načinu morebitne združitve, medtem ko časopis Wall Street Journal piše o možnosti združitve na podlagi enakovrednega deleža delnic, ki predstavlja eno od možnosti v primeru, ko se združujeta dve enakovredni podjetji.

Pod okriljem nove skupine bi tako prišle znamke Peugeot, Citroen, DS in Opel – Vauxhal, ki spadajo trenutno v družino PSA, ter Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Ram, Lancia in Chrysler kot del skupine FCA, ki je v zadnjem času med iskanjem morebitnih partnerjev razmišljala tudi o sodelovanju z Renaultom, vendar so bili pogovori o začetku sodelovanja neuspešni.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops.        Slika: FCA, PSA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen se bo na avtonomne tehnologije osredotočal v novem podjetju VWAT
Volkswagen pripravlja še en električni koncept ID