Novice

Volkswagen ID. Buggy prvič na plažah Kalifornije

Po marčevski predstavitvi koncepta na avtomobilskem salonu v Ženevi sedaj električni koncept ID Buggy ponovno zbuja pozornost na kalifornijskih plažah.

Predstavili so ga namreč v sklopu tedna avtomobilizma v Montereyu, kot se za avto “plažnega” značaja spodobi, pa so ga popeljali tudi na 27 kilometrsko pot med golf igrišči Peeble Beacha, kjer je bil na voljo za ogled in preizkus, kar so mnogi novinarji in blogerji z veseljem izkoristili.

Koncept je zasnovan na Volkswagnovi električni platformi MEB in ga poganja električni motor s 150 kW (204 KM) moči in 310 Nm navora, električno energijo pa naj bi zagotavljal akumulator s kapaciteto 62 kWh. Doseg po normi WTLP naj bi znašal 250 km, iz mirovanja naj bi dosegel 100 km/h v 7,2 s, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 160 km/h. Tovrstna zasnova naj bi zagotavljala modularnost, saj naj bi bilo zgornji, karoserijski del enostavno zamenjati, kar odpira vrsto možnosti uporabe pri ostalih proizvajalcih, ki bi lahko na obstoječi platformi ponudili svoj izdelek.

Že sama zasnova avtomobila brez vrat poskrbi za atraktiven videz, varnost pri morebitnem prevračanju pa zagotavljata ojačan okvir vetrobranskega stekla in varnostni lok za sedeži. Terensko-plažni značaj izražajo še 18-palčna platišča s terenskimi pnevmatikami ter aluminijaste zaščite, ki pred poškodbami ščitijo spodnji del vozila, vključno s sprednjo osjo. Tudi notranjost je izdelana iz materialov, odpornih na vremenske vplive in združuje preprostost z modernimi elementi sedanjosti.

Koncept ID. Buggy je zadnji pridruženi član Volkswagnove električne družine ID., ki pa ga, za razliko od večine ostalih predstavljenih konceptov, vsaj po trenutnih načrtih najverjetneje (žal) ne bomo videli v produkcijski različici.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bugatti Centodieci je dosegljiv peščici
Koenigsegg z novim glavnim oblikovalcem