Novice

Pokrajina v okolici Luzerna kot kulisa za Koenigsegg Jesko

Ob odprtju novega predstavništva proizvajalca športnih avtomobilov Koenigsegg v Švici, so pred kratkim razkriti model Jesko predstavili še v drugačni luči.

Do zdaj objavljene fotografije novega superšportnika so bile namreč posnete v studiu in na predstavitvenem prostoru avtomobilskega salona, tokrat pa so za ozadje izbrali slikovito pokrajino v okolici Luzerna.

V predstavitvenih prostorih v marcu odprtega švicarskega predstavništva z imenom Carage, je na ogled izbor modelov znamke Koenigsegg, ki kraljujejo poleg modelov ostalih prestižnih znamk, kot so Aston Martin, Jaguar in Maserati. Švedski proizvajalec je ob tej priložnosti v Švico pripeljal Koenigsegg Agero R Speed racer, modele CC8S, CCXR Edition, CCXR Trevita in Regero KNC v videzu surovih ogljikovih vlaken.

Največ pozornosti pa je pritegnil Koenigsegg Jesko, megašportnik, ki so ga premierno razkrili na nedavnem avtomobilskem salonu v Ženevi, vsi primerki pa naj bi bili že vnaprej razprodani. Koenigsegg Jesko je avtomobil, zasnovan za dirkalno stezo, obenem pa naj bi bil uporaben tudi v vsakdanjem prometu. Poganja ga 5,0-litrski V8 bencinski motor, podprt z dvema turbinama in 955 kW v običajni, oziroma 1195 kW v različici E85.

Idilično švicarsko pokrajino sta kot ozadje uporabila fotografa Eric Griess in Steven Wade, ki sta v okolici luzernskega jezera posnela serijo čudovitih fotografij iz zgornje galerije.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Koenigsegg. Foto Koenigsegg.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Pokrajina v okolici Luzerna kot kulisa za Koenigsegg Jesko"


Fnatic
5 leta 11 dni nazaj

Pustimo ceno na strani in recimo: AAAaahhhhhh..

 
Elektrika – da, ampak …
So bili Fordovi načrti glede uvedbe avtonomnih vozil preveč optimistični?