Novice

Kona bo nov Hyundaijev kompaktni športni terenec

Hyundai je pokazal delček novega kompaktnega športnega terenca z imenom Kona, ki ga bodo povsem razkrili v bližnji prihodnosti.

Novemu članu segmenta B, ki je ime dobil po okrožju na ”Velikem otoku” na Havajih, so namenili ključno vlogo pri doseganju proizvajalčevega cilja – postati največji azijski proizvajalec vozil v Evropi do leta 2021. Kona bo v modelni ponudbi najmanjši Hyundaijev športni terenec, pridružil se bo Tucsonu, Santa Fe-ju in Grand Santa Fe-ju.

Nekaj podrobnosti so razkrili še v uradnem sporočilu: ”Kona je bila razvita s poudarkom na izboljšani vozni dinamiki, kajti Hyundai želi postaviti nove standarde v zmogljivosti v kompaktnem segmentu SUV. Kona prinaša najbolj prostorno potniško kabino v segmentu in inovativen dizajn, ki nakazuje usmeritev znamkinih prihodnjih modelov SUV.”

Na zasenčeni fotografiji lahko vidimo horizontalno postavljen žaromet, ki je za Hyundai nekaj povsem novega. Do razkritja bomo morali še počakati, a vemo, da bo Kona iskala kupce pri tistih, ki jih zanimajo modeli, kot so Renault Captur, Nissan Juke in Opel Mokka X.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Kona bo nov Hyundaijev kompaktni športni terenec"


srcnik
7 leta 22 dni nazaj

Še en z deljenimi lučmi, poleg jeepa, nissana pa citroena…

 
Poklon legendi: Honda S2000
Vodilni v tekmi avtonomno vozeče prihodnosti