Novice

Koncept ID.Buzz kmalu v proizvodni različici

Volkswagen je preko družbenega omrežja Twitter najavil skorajšnji prihod električnega naslednika legendarnega Microbusa.

Nemški avtomobilski proizvajalec svojo električno zgodbo razvija tudi na področju večnamenskih kombiniranih vozil. Električni model, ki bo izhajal iz konceptnega modela ID.Buzz, naj bi bil na voljo v različnih konfiguracijah, namenjenih prevozu potnikov in/ali tovora.

V predstavljeni video najavi nam pri Volkswagnu predstavljajo prve podobe prihajajočega modela s poudarkom na svetlobnem podpisu sprednjega dela, izraženem z zasnovo sprednjih žarometov, ki jih povezujejo svetlobni elementi v tehnologiji LED.

V skladu z običajno prakso prvih skrivnostnih namigov v zvezi z novimi modeli pri nemški znamki zaenkrat še ne razkrivajo nobenih podrobnosti. Glede na to, da je zasnovan na koncernski električni platformi MEB, pa najverjetneje lahko pričakujemo podobno konfiguracijo in zmogljivost električnih pogonskih sklopov, kot so na voljo v modelu ID.4. V tem primeru bi lahko bil na voljo pogon na zadnji kolesni par v kombinaciji z električnim motorjem, nameščenim na zadnji osi (150 kW/310 Nm) ali pa štirikolesni pogon z dvema električnima motorjema s sistemsko močjo 220 kW in 459 Nm navora.

Kot so pri Volkswagnu potrdili že pred časom, naj bi bila ID.Buzz in njegova tovorna različica ID.Buzz Cargo predstavljena prihodnje leto spomladi, zato nam bodo pri Volkswagnu verjetno kmalu razkrili še kaj več.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan načrtuje združitev podjetij Autech in Nismo
Hyundai Motor Group naj bi ukinjal razvoj motorjev z notranjim zgorevanjem