Novice

Električna avtonomna vozila Volkswagen bodo prevažala udeležence svetovnega nogometnega prvenstva v Dohi

Volkswagen naj bi v sodelovanju z mestnimi oblastmi v Dohi do začetka prvenstva vzpostavil vso potrebno infrastrukturo, ki bo omogočala integracijo avtonomnih električnih vozil v mestno transportno omrežje.

Svetovno prvenstvo v nogometu se bo leta 2022 odvijalo Katarju. V Dohi, glavnem mestu države, pa želijo udeležencem ponuditi možnost transporta tudi s pomočjo avtonomnih električnih vozil. V ta namen so se mestne oblasti povezale z nemškim avtomobilskim proizvajalcem Volkswagen, ki naj bi skupaj s predstavniki investitorjev (QIA – Qatar Investment Authority) razvil ter postavil potrebno infrastrukturo za varno delovanje in vožnjo avtonomnih vozil.

V sklop mestne mreže transporta naj bi vključili 35 modelov I.D. Buzz, električnih potniških kombiniranih vozil, ki naj bi jih pripravil Volkswagnov oddelek komercialnih vozil. Električni mini kombiji naj bi po trenutnih načrtih prevažali do štiri potnike med vnaprej določenimi lokacijami mestnega okrožja Westbay, Scania pa naj bi pripravila 10 visoko tehnoloških avtobusov, namenjenih prevozu večjih skupin. Pri Volkswagnu naj bi že prihodnje leto pričeli s testiranji avtonomnih modelov I.D. Buzz ter avtobusov Scania na zaprtih poligonih, medtem ko je pričetek preizkusov v prometu predviden v letu 2021.

Tehnologijo in znanje, potrebno za uresničitev zahtevnega projekta naj bi prispevala Volkswagnov oddelek za avtonomno vožnjo (AID – Autonomous Intelligent Driving) ter MOIA, Volkswagnovo podjetje, ki ponuja storitve mobilnosti in naj bi poleg znanja prispevalo tudi programske rešitve ter aplikacije, potrebne za izvajanje tovrstnih storitev.

Po besedah enega od vodilnih mož podjetja Volkswagen, Herberta Diessa, naj bi projekt mobilnosti v Katarju pomembno prispeval k razvoju njihove strategije ‘Together 2025’, saj naj bi ob njem pridobili veliko dragocenih izkušenj. Sodelovanje pozdravlja tudi izvršni direktor katarskega QIA, ki poudarja, da bo razvoj pametnih transportnih rešitev pomagal k transformaciji urbane mobilnosti v prihodnosti.

Avtomobilizem.com  (Vir: Carscoops,  Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Začenja se združitev skupin PSA in FCA
Tuner Bowler pod okrilje Jaguar Land Roverja