Novice

Konec prodaje Mazdinega križanca CX-3 v Evropi

S koncem letošnjega leta naj bi Mazda prenehala s prodajo najmanjšega modela družine CX na evropskem in ameriškem trgu.

Mazda je križanca kompaktnega razreda CX-3, zasnovanega na enaki platformi kot Mazda2, prvič predstavila v letu 2014, štiri leta kasneje pa so mu namenili nekaj manjših popravkov. Prodajni predstavniki japonskega avtomobilskega proizvajalca v Evropi so že ali pa bodo kmalu prenehali s sprejemanjem naročil, saj naj bi zadnji primerki tega modela, ki bodo namenjeni evropskim kupcem, s proizvodnih trakov prišli letos decembra.

Kljub umiku modela CX-3 iz prodajnih salonov pa naj bi kupci ne bili prikrajšani za možnost nakupa avtomobila znamke Mazda v tem razredu, saj v prodaji ostaja malenkost večji CX-30. Pri Mazdi zaenkrat sicer še ne razkrivajo ali že načrtujejo novo generacijo modela CX-3 in na kateri osnovi. Po nekaterih informacijah naj bi prihodnja generacija modela Mazda2 za evropski trg nastajala v sodelovanju s Toyoto (na osnovi nove generacije hibridne Toyote Yaris) – v tem primeru najverjetneje nove generacije križanca CX-3 ne bo, ker bi morali pri Mazdi pripraviti novo platformo tega segmenta, kar pa ne bi bilo finančno vzdržno.

Mazda CX-3 sicer še naprej ostaja na voljo na ostalih trgih, med drugim v Avstraliji in na Japonskem, kjer naj bi v kratkem predstavili novo, še bolj unikatno različico Super Edgy. Mazda je pred kratkim predstavila načrte za obdobje prihodnjih dveh let, v katerem nameravajo predstaviti pet novih modelov športnih križancev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osmi projekt Škodinih študentov bo zasnovan na Kamiqu
Nova generacija modela Range Rover ponovno v presežkih