Novice

Osmi projekt Škodinih študentov bo zasnovan na Kamiqu

Letos njihov sanjski avto predstavlja kompaktni križanec Kamiq, predelan v tekmovalno reli vozilo.

Škoda Kamiq bo tokrat predstavljala osnovo za študentski projekt pod okriljem znamkine poklicne šole za strojništvo. Priljubljeni kompaktni križanec naj bi doživel transformacijo v tekmovalno vozilo za puščavska reli tekmovanja v duhu legendarnega relija Dakar.

Skupina petindvajsetih študentov bo pri izpeljavi projekta imela možnost sodelovanja s strokovnjaki Škodinega športnega oddelka Škoda Motorsport, seveda pa jim bodo na pomoč priskočili tudi izkušeni inženirji s področja razvoja in proizvodnje ter oblikovalci, ki bodo študentom pomagali pri realizaciji njihovih zamisli. Predstavljene skice razkrivajo novo, še bolj dinamično plat modela Kamiq, ki naj bi v zamišljeni športni izvedbi obeležil 120 let oddelka Škoda Motorsport in njihovih dosežkov.

Zunanji koordinator Škodinih oblikovalcev  Jiří Hadaščok je pohvalil dosedanji napredek pri realizaciji idej mladih ustvarjalcev ter poudaril, da projekt predstavlja njihovo kreativnost in strast, s katero so se lotili dela. Nastajanje nove športne različice kompaktnega križanca bodo pri Škodi predstavljali postopoma in v skladu z napredkom projekta.

V okviru sodelovanja študentov, ki letos poteka že osmič, so se slušatelji Škodinih učnih programov lotili že vrste različnih modelov, od koncepta Citijet, ki so ga predstavili v letu 2014, konceptov Funstar in Atero, električne študije Element, koncepta športnega kabrioleta Sunroq, poltovornjaka Mountiaq do lani predstavljenega roadsterja Slavia.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jubilejna reinkarnacija Renaulta 4 spominja na hotelsko sobo
Konec prodaje Mazdinega križanca CX-3 v Evropi