Novice

Tudi Škoda pripravlja manjši električni avtomobil

Po besedah češke znamke naj bi se kljub skupni zasnovi pod okriljem Skupine Volkswagen razlikoval od bratrancev z oznakami Cupre in Volkswagna.

Znamke Skupine Volkswagen nadaljujejo razvoj električnih modelov, ki temeljijo na njihovi električni platformi MEB. Modeloma, ki bosta predstavljala produkcijski različici Volkswagnovega koncepta ID.Life in Cuprinega koncepta Urban Rebel, naj bi se kmalu pridružila Škodina vizija manjšega električnega modela.

Po besedah izvršnega direktorja Škode Thomasa Schäferja naj bi Škodin električni mestni avtomobil kljub enaki osnovi predstavljal unikatne rešitve Škodine filozofije Simply Clever, ki naj bi poskrbele za njegovo prepoznavnost. Schäfer sicer priznava, da so pri sestrskih znamkah Seat, Cupra in Volkswagen razvoju mestnega električnega avtomobila namenili nekaj več prioritete, vendar tudi pri Škodi niso mirovali in naj bi že kmalu predstavili svojega predstavnika. Dodaja še, da bo koncept, ki ga nameravajo predstaviti, nekoliko drugačen od že predstavljenih Volkswagna in Cupre ter bo izražal bit znamke Škoda.

Na kakšen način naj bi se novi električni koncept razlikoval od njegovih bratrancev, zaenkrat pri češki znamki še ne razkrivajo, prav tako tudi ni znano, ali bo cenovno bolj dosegljiv v primerjavi s prihajajočimi modeli znamk Volkswagen, Seat in Cupra, predvidenimi za leto 2025. Po nekaterih informacijah naj bi začetno ceno Volkswagnovega ID.2 postavili pri 20.000 evrih, Cupra naj bi bila umeščena razred višje z začetno ceno okrog 25.000 evrov, Seatov električni križanec pa naj bi se cenovno razvrstil med njiju.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen, Cupra, Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lepotni popravki za Nissan Leaf
Evropski avto leta 2022 je Kia EV6