Novice

Lexus potrdil razvoj novega osemvaljnega motorja

Novi motor naj bi najprej preizkusili na dirkah, kasneje pa naj bi bil uporabljen tudi v zmogljivejših športnih različicah modelov Lexus.

Predstavniki Lexusa so potrdili, da naj bi športni oddelek Gazoo Racing tudi prihodnje leto maja sodeloval na dirki 24 ur Nürburgringa z modelom Lexus LC, ki ga bo tokrat poganjal novi V8 motor z dvema turbinama. To bo že tretja udeležba avtomobila na tem tekmovanju, poleg novega motorja pa naj bi bil deležen tudi korenitih tehnoloških izboljšav na podlagi pridobljenih izkušenj v preteklih letih.

Tekmovalni avtomobil naj bi imel prenovljeno karoserijo ter sistem vzmetenja, kjer so precej poudarka namenili izboljšani aerodinamiki, zmanjšanju mase ter večji trdnosti. Poleg tega naj bi mu poleg prenovljenega sistema ABS vgradili še nova sistema za uravnavanje stabilnosti ter za nadzor oprijema koles. Vsi uporabljeni sistemi naj bi bili kasneje na voljo tudi v “civilnih” različicah Lexusovih modelov.

Pri Lexusu zaenkrat ne razkrivajo več podrobnosti, po nepotrjenih informacijah pa naj bi imel novi bencinski V8 motor z dvema turbinama štiri litre prostornine ter naj bi bil občutno zmogljivejši od atmosferskega 5,0-litrskega V8 motorja (351 kW, 539 Nm), ki trenutno predstavlja vrh njihove ponudbe v modelu LC 500. Motor naj bi bil najprej temeljito preizkušen na tekmovanjih ter kasneje, ob ustreznih prilagoditvah, uporabljen v serijskih športnih avtomobilih znamke, najverjetneje najprej v prihajajočem modelu Lexus LC F.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tuner Bowler pod okrilje Jaguar Land Roverja
Toyoto Yaris GR-4 bo gnal 1,6-litrski turbotrivaljnik z več kot 250 KM