Novice

Športni Toyotin Yaris bo predstavljen v Tokiu

Gazoo Racing se ukvarja še z zadnjimi podrobnostmi razvoja športne različice GR Yaris.

Kljub sprva načrtovani novembrski predstavitvi malčka z gensko zasnovo reli dirkalnikov, so se pri Toyoti odločili, da preložijo predstavitev zaradi uničujočih požarov v Avstraliji, kjer naj bi predstavitev potekala. Mednarodna predstavitev  Toyote GR Yaris bo po novih načrtih potekala na avtomobilskem salonu v Tokiu januarja prihodnje leto.

GR Yaris je drugi Toyotin avtomobil družine GR, ki bo na voljo kupcem po svetu in bo sledil lani predstavljenemu modelu GR Supra. Športni malček je zasnovan na podlagi izkušenj inženirjev oddelka Gazoo Racing  tekom dolgoletne priprave vozil za avtomobilska tekmovanja najvišjega ranga ter trenutno prestaja še zadnja testiranja pod maskirno obleko oznake GR-4, ki nakazuje možnost uporabe štirikolesnega pogona, razvitega za dirkalne avtomobile serije WRC.

Pri Toyoti sicer zaenkrat še ne razkrivajo podrobnosti novega modela, so pa predstavili video z zadnjih testov prototipa, kjer naj bi za volanom sedel sam predsednik Toyote, tokrat v njemu izredno ljubi vlogi enega od testnih voznikov.

Prototip naj bi sodeloval na prihajajočem festivalu Toyota Gazoo Racing, ki bo potekal 15. decembra na Japonskem, pri Toyoti pa pričakujejo da bo GR Yaris dostojno nasledil prejšnjo generacijo omejene serije Yaris GRMN. Obenem se pričakuje (in upa), da naj bi bil prihajajoči model kupcem na voljo v večjem številu primerkov od omejene serije GRMN ter da naj bi v prihodnosti predstavljal osnovo naslednji generaciji dirkalnih modelov Yaris WRC.

V Sloveniji bo GR Yaris na voljo predvidoma oktobra 2020.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Toyota. Foto in video: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Športni Toyotin Yaris bo predstavljen v Tokiu"


4 leta 4 meseci nazaj

Tole bo bomba!

jankometka
4 leta 4 meseci nazaj

Sick!

 
Razkrita je druga generacija Mercedes-Benza GLA
Soočenje praktičnih karavanov