Novice

Lexus LC kabriolet v Goodwoodu

Vse glasnejše so govorice, da naj bi japonski proizvajalec predstavil serijsko različico modela LC na festivalu hitrosti v Goodwoodu v začetku julija.

Brezstrešna različica na osnovi modela LC 500 bo v končni različici predstavljena po januarskem razkritju koncepta na avtomobilskem salonu v Detroitu. Šlo naj bi za oblikovalsko evolucijo znamke, po neuradnih podatkih pa naj bi pri Lexusu pripravljali še zadnje podrobnosti novega modela, tako da naj bi bila produkcijska različica že v kratkem nared za prihod v prodajne salone.

Glede na to, da naj bi bil januarja predstavljen koncept vsaj na prvi pogled že zelo blizu produkcijske različice, obstaja verjetnost, da bodo s prodajo pričeli proti koncu letošnjega oziroma v pričetku prihodnjega leta.

Novi kabriolet naj bi zapolnil vrzel v ponudbi japonskega proizvajalca, saj so kabriolet IS C prenehali izdelovati v letu 2015. Novinec naj bi bil neposredni tekmec Mercedes-Benzovima kabrioletoma razreda S in SL, Maseratijevemu kabrioletu GranTurismo ter kabrioletni različici modela Porsche 911.  Motorizacija naj bi sledila modelu LC 500, za kupce z željo po še večjih zmogljivostih pa naj bi pri Lexusu pripravljali tudi močnejšo različico, ki naj bi bila na voljo v prihodnjem letu.

Vse kaže na to, da bo na festivalu hitrosti v Goodwodu tudi letos na ogled kar nekaj zanimivosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Slovenski judoistki v novih Suzuki Vitarah
Tehnične podrobnosti Hondine električne platforme