Novice

Lexus v 2020 s tehnologijo četrte stopnje avtonomne vožnje

Toyota bo napredno tehnologijo, ki bo zagotavljala četrto stopnjo avtonomne vožnje, predstavila v modelih svoje prestižne znamke Lexus in jo šele kasneje postopoma prenesla v cenovno dostopnejše modele.

Eden izmed razlogov za tovrstno racionalno odločitev so visoki stroški naprednih sistemov, kar je v svoji izjavi potrdil Ken Koibuchi, Toyotin izvršni generalni direktor za avtonomno vožnjo: “Potrebni so senzorji z zaznavo na dolge razdalje in visoko zmogljivi računalniki, ki so izjemno dragi.”

Pri Toyoti se obenem zavedajo koristi, ki izhajajo iz širitve osnovnejših aktivnih varnostnih sistemov, kot je na primer opozarjanje na nenamerno menjavo voznega pasu. Ob tem razvoj in certifikacija naprednih sistemov avtonomne vožnje, kot je samodejna menjava voznega pasu, zahtevajo dosledne pogoje na cesti, kar predvsem velja za talne oznake. Toyota je svoje tehnologije samodejne vožnje običajno razvijala na Japonskem, kjer so bili na voljo uporabnikom njihovih avtomobilov, kasneje pa so jih prilagodili (ali po potrebi omejili) za ostale trge.

Za japonskega proizvajalca avtomobilov bo po napovedih prelomnica v uvedbi naprednih sistemov avtonomne vožnje leto 2020, ko nameravajo v sklopu letnih Olimpijskih iger v Tokiu svetovni javnosti predstaviti svoje dosežke v serijskih vozilih in študijah znamke Lexus in Toyota.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Lexus v 2020 s tehnologijo četrte stopnje avtonomne vožnje"


JG2
6 leta 5 meseci nazaj

No glede telih stopenj je v bistvu samo Volvo do sedaj poleg tega da je poslal ta vozila na cesto zraven dodal tudi obljubo da bo v primeru škode ki bi jih njihova povzročila krila vso škodo tovarna. Enako obljubo sta napovedala tudi MB in Google, meni to precej pove kje kdo stoji glede avtonomne vožnje. Tako da Lexus gremo.

xxl
6 leta 5 meseci nazaj

In ko bodo dosegli 5. stopnjo, me Lexus ne bo več zanimal, kod tudi ostali proizvajalci.

Locher
6 leta 5 meseci nazaj

Veliko je resnice v tvoji ugotovitvi.

xxl
6 leta 5 meseci nazaj

Potem mi je res vseeno katera samovozeča škatla me pelje.

 
Oglejte si novi Jeep Wrangler
Električni avtomobili čistejši od dizlov tudi ob upoštevanju metodologije življenjskega cikla