Novice

Maybach je idealna vstopnica za vstop Mercedes-Benza v svet prestižnih terencev

Segment športnih terencev se nenadzorovano širi in vsak proizvajalec želi svoj kos pogače. Mercedes-Benz ima v njem že številne predstavnike, zdaj pa razmišljajo, da bi izdelali še najbolj prestižni terenec pod imenom Maybach.

Številni proizvajalci vozil želijo izkoristiti priložnost v vedno bolj popularni niši. Seveda so vsi čakali na prihod Bentleya Bentayge, ki je navdušil v Franfurtu in je za naslednje leto praktično že razprodan. A britanski proizvajalec vozil ni prvi z idejo o ultraprestižnem terenecu, Aston Martin je še pred konceptom EXP 9F predstavil svoj koncept Lagonda, ki je napovedoval prihod super dragega športnega terenca. Ne smemo pa pozabiti niti na Jaguar, ki je, malce v senci Bentayge, predstavil najbolj športni SUV na svetu, F-Pace.

Bentley je veliko tvegal in uspel, s tem pa prisilil tekmece, da tudi oni pripravijo svojega višje nasajenega paradnega konja. O Lamborghinijevemu Urusu smo že pisali, o prestižnem terencu razmišljajo tudi pri Rolls-Royceu, zadnje besede pa ni rekel niti Aston Martin.

Kot zadnji se očitno v to tekmo podajajo pri Mercedes-Benzu. Zaenkrat še raziskujejo trg in premišljujejo o prihodu pregrešno dragega športnega tereneca z oznako Maybach. Andreas Zygan, ki je odgovoren za razvoj SUV-jev, je zapisal: ”Zdi se, da se povpraševanje za ultraprestižne športne terence in križance povečuje. Spremljamo vse stvari, ki se dogajajo v tem segmentu”.

Več je povedal Steve Cannon, vodja prodaje v ZDA: ”Tukaj je skoraj neskončen apetit za SUV-je in prestižni SUV-ji so dokaz za to. Poglejte, kaj se dogaja pri Bentleyu in celo Lamborghini razmišlja o tem. Ko pridemo do točke, da bomo lahko razširili ponudbo v Maybachu – in bomo jo razširili – bi bilo to logično mesto, kamor moramo iti.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Le eden od desetih evropskih dizlov dosega emisijske normative na cesti
Chanov kotiček: Za Volkswagnovim konjem se vedno kadi