Novice

Mercedes AMG GT Black Series prikazuje napredek znamke

Pri nemškem proizvajalcu po nedavni najavi predstavljajo uradne podrobnosti prihajajočega modela, ki se uvršča v sam vrh njihove ponudbe.

Mercedes AMG GT Black Series po besedah predstavnikov proizvajalca predstavlja superšportni avtomobil, ki uteleša bogato tradicijo znamke na področju avtomobilskih tekmovanj, saj v vsakdanjo uporabo prinaša izkušnje in zmogljivosti, pridobljene pri razvoju tekmovalnega avtomobila AMG GT3.

Že na prvi pogled novi model izraža športne gene ob izboljšanih aerodinamičnih lastnostih in oblikovalskih prijemih, ki temeljijo na zasnovi tekmovalnih avtomobilov serij GT3 in GT4. Športnemu značaju primerno mero agresivnosti izraža sprednji del z veliko masko in režami hladilnika, ki se nadaljuje v motorni pokrov iz ogljikovih vlaken z integriranimi odprtinami za zajem zraka, zasnovanimi za čim bolj učinkovito aerodinamiko. Da bi dosegli čim manjšo maso, so inženirji uporabili ogljikova vlakna tudi pri zasnovi strehe, nastavljivega zadnjega spojlerja, bočnih obrob ter zadnjega odbijača, spojenega z zadnjim difuzorjem, ki v sredini ločuje izpušni sistem s štirimi cevmi. Novemu modelu so namenili kovana platišča v matiranem odtenku črne (spredaj 19-palčna, zadaj 20-palčna), na katerih so nameščene Michelinove pnevmatike Pilot Sport Cup 2 R.

Tudi zasnova notranjosti poudarja športen značaj tega avtomobila, izražen z dodatki iz ogljikovih vlaken ter oblogami iz črnega usnja, obrobljenega s kontrastnimi oranžnimi šivi. Športni sedeži iz ogljikovih vlaken, oblečeni v kombinacijo usnja in mikrofibre so oblikovani tako, da tudi ob obremenitvah športne vožnje nudijo telesu dovolj oprijema, na določenih trgih pa naj bi bilo opcijsko moč naročiti paket AMG Track, ki vključuje štiritočkovne varnostne pasove, varnostno kletko iz titana ter gasilni aparat.

Novi Mercedes AMG GT Black Series bo poganjal prenovljen štirilitrski (3.982 ccm) V8 biturbo motor z na novo zasnovanimi odmičnimi gredmi in sistemom mazanja na principu suhega karterja, učinkovitost in boljši izkoristek izpušnega sistema pa še dodatno povečuje spremenjen vrstni red vžiga posameznih cilindrov. Motor razvije 537 kW (730 KM) moči in 800 Nm navora v razponu med 2.000 in 6.000 vrtljaji na minuto. Moč in navor se preko prilagojenega 7-stopenjskega menjalnika AMG Speedshift DCT 7G z dvema sklopkama prenašata na zadnji kolesni par, iz mirovanja doseže 100 km/h v kratkih 3,2 sekundah, do 200 km/h pospeši v manj kot 9 sekundah, medtem ko je najvišja dosežena hitrost 325 km/h. Za varno zaustavitev v vseh razmerah in ob vseh obremenitvah skrbijo keramične zavore, ki omogočajo optimalno zaviranje brez izgube zavorne moči pri vseh temperaturah.

Cen in datuma prihoda na trg zaenkrat še ne razkrivajo, po besedah Tobiasa Moersa, predsednika upravnega odbora znamke Mercedes-AMG, pa šesta generacija modela AMG GT Black Series nadaljuje tradicijo znamke, začeto leta 2006 in predstavlja nov mejnik ter prikazuje napredek znamke na vseh področjih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Daimler. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Mercedes AMG GT Black Series prikazuje napredek znamke"


Blinder
3 leta 9 meseci nazaj

Samo 325 km/h s 730 km? Diablo jih je naredil 325, ampak z samo 492 km.

Skyen
3 leta 9 meseci nazaj

Mislim, da morajo biti elektronsko omejeni zaradi regulacij.

 
Nissanov križanec Ariya je atraktiven tudi v končni podobi
Fisker se pripravlja na vstop med delniške družbe