Novice

Mercedes-Benz najavlja razred T, manjšega brata razreda V

Navkljub polomu z razredom X, katerega življenje so bistveno predčasno sklenili maja letos, pri Mercedes-Benzu očitno še vedno računajo na svetlo prihodnost večnamenskih gospodarskih modelov in dostavnikov. Zato so nam postregli s prvim obrisom njihovega bodočega razreda T.

Zanj pravijo, da bo prevzel vlogo manjšega brata razreda V, na trg pa bo zapeljal leta 2022 kot bolj potniško naravnana in prestižna izpeljanka naslednje generacije Citana. Novinec bo zasnovan z mislijo na družine v zasebnem sektorju, v gospodarskem pa na podjetja, ki se ukvarjajo s prevozom potnikov. Prepričani so, da bo v trenutku prepoznaven kot čistokrven Mercedes-Benz.

Razred T bo bolj žlahtna izpeljanka Citana, ta pa je v aktualni generaciji tesno povezan z Renaultom Kangoo, zato ne preseneča, da bo tudi novinec, kot naslednja generacija Citana, ponovno plod sodelovanja Nemcev s Francozi. Ali bodo Nemci pri novincu bolj odločno posegli v francosko osnovi, je v tem trenutku težko oceniti, a v Stuttgartu zatrjujejo, da bo razred T predstavljal privlačno razmerje med ceno in vrednostjo ter ponujal zelo prostorno in uporabno zasnovano notranjost. Del slednje bo tudi poenostavljena možnost vstopanja v in izstopanja iz novinca skozi serijsko primaknjena bočna drsna vrata na levi in desni strani.

Poleg klasičnih pogonskih alternativ bo razred T dobavljiv tudi v baterijsko-električni izpeljanki, kar naj bi mu omogočilo dostop na nakupovalni seznam bodočih kupcev večopravilnih potniških dostavnikov, ki lokalno ne sproščajo nikakršnih emisij CO2.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express; Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar Land Rover bo vodil Thierry Bolloré
Dobri obeti tehnologiji baterij z elektrolitom v trdnem stanju