Novice

Renaultov uvod v prihajajoča modela Kangoo in Express

Napovedana modela naj bi bila znamkin odgovor na potrebe njihovih kupcev. Na voljo bosta v tovorni in potniški različici, a ne na vseh trgih v vseh kombinacijah. Pričetek prodaje je napovedan za pomlad 2021, ko bodo začeli postopoma uvajati posamezne različice.

Z novim Kangoojem, ki bo na voljo tudi z električnim pogonom, pri proizvajalcu prehajajo na višji nivo, kar so argumentirali z dodano opreme ter pomembnimi praktičnimi novostmi. V potniški različici naj bi bil prvenstveno namenjen dinamičnim družinam, ki cenijo tovrstno obliko in udobje.

Prva novost je Easy Side Access, enostavnejši dostop do tovora z boka vozila na račun odstranitve stebrička B, s čimer Kangoo Van ponuja najširšo bočno odprtino na trgu (1.416 mm oz. dvakrat toliko kot pri predhodniku). Easy Inside Gallery je notranji podstrešni prtljažnik za prevoz dolgih in velikih predmetov, ki lahko segajo tudi nad glavo sovoznika

Novi Kangoo deluje bolj odločno ter ima precej spremenjen prednji del, kjer izstopa kromirana linija. V notranjosti ga zaznamuje vodoravna armaturna plošča s številnimi odlagališči, za udobje potnikov pa naj bi poskrbeli tudi preoblikovani sedeži, ki so hkrati trpežnejši. Opremljen je z infozabavnim sistemom EasyLink ter številnimi vozniškimi pomagali, med katerimi izpostavljajo sistem za nadzor nihanja prikolice (Trailer Swing Assist), sistem aktivne pomoči pri zaviranju v sili (AEBS – Advanced Emergency Active Braking) ter digitalno notranje vzvratno ogledalo (Permanent Rear View). Slednje svojo priročnost pokaže predvsem pri furgonih brez oken. Kangoo bo na voljo v dveh dolžinah, z ročnim ali samodejnim menjalnikom, dizelskim, bencinskim ali elektromotorjem. Uporabna prostornina njegovega tovornega prostora znaša od 3,3 do 3,9 m3 v standardni izvedenki in od 4,2 do 4,9 m³ v daljši izvedenki.

Bolj racionalnim kupcem bo na voljo novi Express, ki naj bi ponudil največ uporabnega prostora v razredu. Trgom izven Evrope bo na voljo tudi v potniški različici s petimi sedeži in prostornim zadkom. Njegovo oblikovanje izraža čvrstost in modernost. Ima preoblikovano notranjost, kjer so nameščeni okrepljeni sedeži, hkrati pa naj bi bila zaznavna višja kakovost ter več udobja. Odlagalna mesta naj bi poskrbela za kar 48 litrov uporabne prostornine, tovorni prostor pa meri od 3,3 do 3,7 m³. Tudi v Expressu bo na voljo sistem EasyLink in različna vozniška pomagala, kot so sistem pomoči za preglednost za vozilom (Rear-View Assist), opozorilnik za mrtvi kot (Blind Spot Warning), pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj (Front & Rear Park Assist) ter širokokotno notranje vzvratno ogledalo (Wide View Mirror).

Katere od različic bodo na voljo na našem trgu in kdaj, bo znano do spomladi 2021, ko si lahko obetamo tudi prve informacije o cenah.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Renaultov uvod v prihajajoča modela Kangoo in Express"


wildbliw
3 leta 5 meseci nazaj

Ali ni Express na osnovi Dokkerja?

3 leta 5 meseci nazaj

Express je dejansko Dokker – poglej enega in drugega od A-stebrička proti zadku.

3 leta 5 meseci nazaj

Videti je obetavno. Glavno vprašanje je zdaj cena. Če bo vstopni potniški model 20k, malo bolj opremljena verzija pa 25k in več, to ne bo več ekonomičen družinski velikoprostorec oziroma duhovni naslednik ljudske katrce.

Osebno mi je veliko lepši od Caddyja, tako zunaj kot notri. Deluje tudi bolj praktičen, z več odlagalnimi površinami in praktičnimi rešitvami. Prav tako mi je zunanjost in notranjost bolj všeč kot pri Berlingu/Rifterju.

mavrica
3 leta 5 meseci nazaj

lep, me pa zanima ergonomija (izgleda sicer obetavno). Star Kangoo mi je bil OK. Pri vw caddy pa sploh nisem našel prostora na vratih za počivanje leve roke. Medtem ko sem jo lahko udobno namestil pri VW Transporteju.

 
Porschejeva zbirka nerazkritih konceptov
Spomladi bo razkrit novi Nissan Qashqai